Erősen csökken a Fidesz népszerűsége…”Ebből még baj lesz!” Nem nyerő már a sorosozás és a migráncsozás

orbán sötét

Nyilvánvaló, hogy ha az ellenzéki egyeztetések sikeresek lesznek, áprilistól a Fidesz lesz a legnagyobb ellenzéki párt.

A hazai média eltitkol egy 8000 fős online kutatást! Mi nem. De más adatok szerint is három hónapja hanyatlik a Fidesz és nő a Jobbik, amely a Facebook-ozók körében már vezet is… Fordulópont még nincs, de Vásárhely után azért ez jelzésértékű. Íme az adatok, nézd meg, oszd meg!

 

Az előző év utolsó hónapjához képest esett a kormánypártok népszerűsége, mintegy 300 ezer ember fordult el tőlük. Kérdés, hogy az ellenzék tud-e érdemben profitálni a folyamatokból, vagy a Fidesz így is behúzza a győzelmet április 8-án?

Talán a legbeszédesebb adat, hogy két hónap alatt mintegy háromszázezer szavazó pártolt el a Fidesztől. Ők többségükben egyelőre nem választotta maguknak pártot, a bizonytalanok táborába tartoznak.

A legerősebb ellenzéki párt egyértelműen a Jobbik, Vona Gábor pártja januárhoz képest további két százalékot erősödött, a biztos szavazók 24 százaléka szavazna a Jobbikra, ezzel egyértelműen ők a legerősebb ellenzéki erő.

A kutatás adatai szerint ugyancsak két százalékkal többen támogatják az MSZP-t, a szocialisták jelenleg 11 százalékon állnak. Egy-egy százalékpontot tudott javítani az LMP és a DK is, ők egyaránt 8 százalékon állnak azok között, akik biztosan elmennek választani április 8-án.

De a kormánypártok nemcsak emiatt aggódhatnak, mert az Iránytű Intézet közlése szerint nagyságrendekkel megnőtt a választ megtagadók aránya, vagyis egy mérés elkészítéséhez sokkal több embert kell felkeresni, mint korábban. A Fidesznek pedig ez azért okozhat fejfájást, mert politikai elemzők is vélelmezik, hogy aki nem válaszol, nagyobb eséllyel ellenzéki, mint kormánypárti.

A DK szavazói különösen aktívak a közösségi médiában, Gyurcsány Ferenc pártját 12 százalék támogatja. Az LMP 9 százalék támogatását élvezi, az MSZP 7 százalékon áll. A Momentum a voksok 4, az Együtt és a Párbeszéd 2-2, más pártok pedig 5 százalékát gyűjtenék be.

olkt.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com