Erdogan megfenyegette Amerikát

erdogan-istanbul

Recep Tayyip Erdogan török elnök fenyegetéssel válaszolt az amerikai fenyegetésekre, amelyeket azért kapott Ankara, mert még mindig nem bocsátotta szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort.

Washington erős és őszinte szövetségest veszít el, ha nem változat magatartásán - idézte Erdogant a Habertürk média.

Brunsont e hét szerdán, kétéves börtön után házi őrizetbe helyezték. A lépést Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán Twitter-oldalán üdvözölte, de leszögezte, hogy ez nem elégséges, Brunsont Ankarának szabadon kell bocsátania.

Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök csütörtökön “széles körű” és “jelentős” szankciókkal fenyegette meg Törökországot, ha nem bocsátja szabadon Brunsont.

A török külügyminiszter válaszul csütörtökön Twitter-üzenetben utasította el a fenyegetést leszögezve, hogy senki nem diktál Törökországnak, Ankara soha nem fogja eltűrni, hogy bárki fenyegesse, a jogállamiság mindenkire vonatkozik, ez alól nincs kivétel.

Erdogan vasárnap közzétett nyilatkozatában kitért azoknak az F-35-ös vadászbombázóknak az ügyére is, amelyeket Törökország az Egyesült Államoktól tervez vásárolni. Mint mondta: “most még azzal is fenyegetőzni kezdtek, hogy nem adják oda az F-35-ösöket.

Ha nem teszik meg, akkor a Nemzetközi Bírósághoz fordulunk”.

Forrás: Portfolió

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com