Engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank,Mészáros Lõrinc és felesége tulajdonszerzését

mkb

Engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank, hogy a Konzum alapkezelője által kezelt Metis 2 magántőkealap kizárólagos tulajdonában lévő Rkofin Kft. 13,62%-os tulajdonrészt szerezzen az MKB Bankban és leányvállalataiban. 

A Konzum és az MKB külön közleményéből kiderült, hogy az MNB-engedély alapján az Rkofin Kft. 2018. október 1-jén a bank által kibocsátott 9 620 597 db, egyenként 1000 forint névértékű “A” sorozatú névre szóló, dematerializált törzsrészvényt szerzett, ezzel a bankban 13,62%-os mértékű közvetlen részesedése lett. Az MKB MRP Szervezetének korábbi 15%-os tulajdoni hányada ezzel 5,38%-ra csökkent.

Az Rkofin Kft. a Metis Magántőkealaphoz hasonlóan Mészáros Lőrinc és felesége érdekeltségébe tartozik, teljes részesedésük a bankban 48,62%. Szemerey Tamás részesedése a Blue Robin Investmentsen és a Pantherinae Zrt.-n keresztül 36,00%. Az MKB MRP Szervezet tulajdonában 5,38% maradt, és a banknak van egy ismeretlen befektetője is az Eirene Magántőkealap személyében, ennek részesedése 9,999999%.

Arról, hogy közvetett módon Mészáros Lőrincé és feleségéé hivatalosan is az MKB Bank csaknem fele, augusztus végén szerzett tudomást a közvélemény. 

Itt az MNB-engedély: ők most az MKB tulajdonosai

portfolio.hu/Hírhatár

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com