Ember még nem bukott annyit két pizzán, mint ez a magyar srác

pizza

Valószínűleg sokan hallották már a pórul járt programozó történetét, aki mai értéken számolva dollármilliókért rendelt magának két darab pizzát még 2010-ben. Most ennek a neves alkalomnak a 7. évfordulója alkalmából elevenítjük fel újra ezt az emlékezetes eseményt, amire valószínűleg a magyar származású úriember kevésbé szívesen gondol vissza. 

Pontosan 7 évvel ezelőtt, 2010 május 22-én történt, hogy egy Floridában élő magyar származású programozó, László Hanyecz úgy döntött, hogy a világon elsőként virtuális pénzen vásárol valami valódit. Minden jól is ment, Hanyecz úr elutalt 10 ezer Bitcoinért (ami akkor körülbelül 45 dollárt ért), amiért cserébe tudott magának rendelni két, nagy méretű méretű sajtos-hagymás-kolbászos-pepperonis pizzát. A történelmi eseményt természetesen nem akarta magában tartani, így ki is posztolta különböző közösségi oldalakra a pizzákról a képet: 

Ember még nem bukott annyit két pizzán, mint ez a magyar srác


A sztori azonban itt nem ért véget, ugyanis azóta az új technológiák közül az elmúlt évek egyik legnagyobb sztorija egyértelműen a “digitális arany”, vagyis a Bitcoin lett, mely árfolyama lekörözve az összes fontos devizát részvényindexet és nyersanyagot több ezer százalékkal emelkedett az elmúlt néhány év során. Ma is újabb csúcsot döntött a Bitcoin árfolyama, már több mint 2200 dollárt kell fizetni érte, vagyis mai értéken számolva körülbelül 22 millió dollárért falatozott pepperonis pizzát a programozó. 

Ember még nem bukott annyit két pizzán, mint ez a magyar srác


Címlapkép forrása: Shutterstock


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com