Elvált Putyin lányától, több milliárd dollárral lett szegényebb

putyin veje

Kirill Samalov a Katerina Tyihonovával kötött házassága alatt lett szupergazdag az apósához, Vlagyimi Putyin orosz elnökhöz köthető embereknek köszönhetően.

A Reuters 2015-ben azt írta a házaspárról, hogy Putyin legfiatalabb lánya, az akkor 29 éves Katerina kerüli a nyilvánosságot, és sokáig még a kiléte sem volt egyértelmű. A nő a Tyihonova vezetéknevezet használja, és magát Kirill Samalov feleségeként mutatta be. Samalov annak a Nikolaj Shamalovnak a fia, aki Putyin régi barátja, egyben az orosz bankrendszer egyik legbefolyásosabb alakja. A házaspárnak akkor kb. 2 milliárd dollárnyi részvénye volt, főleg energetikai területeken, de volt egy 3,7 millió dollárt érő villájuk is Franciaországban, amit Putyin egyik régi ismerősétől vettek.

De úgy tűnik, véget értek a boldog idők: négy névtelen, az ügyre rálátó forrás is azt állította, hogy Samarov és Tyihonova házassága véget ért, és a férfi most újra annál az olajipari óriáscégnél, a Sziburnál dolgozik felsővezetőként, ahol 2012 előtt volt, mielőtt eljegyezte volna Putyin lányát.

A Szibur tavaly áprilisban jelentette be, hogy Samalov eladta a részvényeit a cégben. Hogy mennyiért és hogyan, az azóta is titok, de rálátó, névtelen források szerint Samalov semmit sem keresett ezzel. Három másik ember szerint azért, mert ezeket a részvényeket csak a Putyin család tagjaként birtokolhatta, és miután véget ért a házassága, el kellett adnia a részvényeket.

Az érintettek egyike sem kommentálta az értesülést. 

(Bloomberg)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com