Eltüntették a Bud Spencer-graffitit

budspencer

Csütörtökre virradóra valaki lefestette azt a Bud Spencer-graffitit, amit a színész emlékére halála után, 2016 nyarán készítettek a Filatorigátnál – jelezte több olvasónk.

A portrét TakerOne készítette, és melléírta a színész születésének és halálának dátumát. Néhány napja a tv2 egy Édes élet-epizódban rongálta meg a képet azzal, hogy egy trombitáló Lagzi Lajcsit festett rá. Ezt a Magyar Bud Spencer és Terence Hill rajongói társaság nevű Facebook-csoport nevében valaki lefestette, de a színész arcára került piros csíkot már nem lehetett kijavítani.

TakerOne portréja

TakerOne portréja

Fotó: facebook.com/takeronegraffiti
Most a teljes portré eltűnt, helyette egy fekete alapon fehér felirat olvasható franciául. A szöveg szerint “Ez nem egy emlékfal”, ami utalás egy René Magritte-festményen található feliratra (“Ez nem egy pipa”), vagyis a megrongált portré lefestője egy kifejezetten művelt vandál lehetett, bár franciatudása hiányos. 
"Ez nem egy emlékfal"
“Ez nem egy emlékfal”

Fotó: Olvasói fotó

Közben a Bud Spencer rajongói társaság Facebook-csoportjába érkezett egy felajánlás, mely szerint “Ha igény lenne rá, a nyomdánk térítésmentesen kinyomtatja újra az eredeti festményt (graffitit) vagy esetleg más Bud portrét épülethálóra, ponyva anyagra (molinóra) esetleg vászonra. Az, hogy hová kerüljön, azt döntsétek el majd Ti!”

UPDATE: csütörtök estére aztán jött az újabb átfestés, egy híres Bud Spencer-filmidézet kíséretében páran megpróbálták helyreállítani az eredeti képet, mérsékelt sikerrel. 

 

budspencer


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com