ELTE kollégiumánál szörnyethalt munkások, sisakot nem viseltek, és rögzítve sem voltak

elte

Sisakot nem viseltek, és rögzítve sem voltak. A két férfi nyolc emelt magasból zuhant a mélybe. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik munkás párja azt mondta, órákkal a tragédia után sem szólt neki senki, a szomszédtól tudta meg, hogy kedvese életét vesztette.

Bemutattak egy felvételt a kedd esti RTL Híradóban, amelyen az ELTE kollégiumánál szörnyethalt munkások láthatók. A két férfi vidáman nevetgélt, viccelődött, miközben felfelé tartottak, pár perc múlva azonban bekövetkezett a tragédia. Az álványzat leszakadt, és mindketten a mélybe zuhantak.

A felvételen láthatók szerint a két férfi semmilyen védőfelszerelést nem viselt, nem voltak rögzítve, sisakjuk sem volt, úgy dolgoztak nyolc emelet magasban.

Egyikük egy 28 éves férfi volt. Élettársa azt mondta, nagyon megviselte őket a tragédia, rengeteget sírnak, a férfi holmiját azóta sem tudta elpakolni.

Az asszony arról is beszámolt, hogy a baleset napján többször is beszéltek telefonon, de aztán délután 2-től hiába hívta, már nem tudta elérni kedvesét.

A műsorban elhangzott az is, hogy a munkáltató nem értesítette a nőt a tragédiáról, még akkor sem, amikor a munkások halálhíréről már rég beszámoltak a híradók. Így a szomszédtól értesült a szörnyűségről.

A család a tragédia után nagyon nehéz anyagi helyzetbe került. A nő gyesen van, összesen 52 ezer forint a bevételük, ebből viszont nem tudják rendezni számláikat, az albérletből pedig ki kell költözniük. Házukba azért nem mehetnek, mert lakhatatlan, most kezdték volna felújítani.

Az asszony azt mondta, a párját foglalkoztató vállalkozó segítséget ígért, de végül nem adott, a baleset óta még egy hivatalos papírt sem kapott. Azt sem tudja, hogy kedvese egyáltalán be volt-e jelentve, kötöttek-e rá biztosítást.

Az ELTE-nél azt mondták, nekik nincs felelősségük a balesetben.

Az RTL kereste a felújítást végző céget, de nem válaszoltak nekik, a rendőrség pedig még nyomoz az ügyben.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com