Eltapossa a Fidesz a legszegényebb nyugdíjasokat: 28 500 forint marad a nyugdíjminimum összege

nyugdij2

Legkorábban 2020 január elsejétől emelkedhet az öregségi teljes nyugdíj legkisebb havi összege – szúrta ki az Mfor.hu abban a kormányrendeletben, amely a társadalombiztosítási nyugellátásokra vonatkozó jogszabályokat módosítja a pénteken megjelent Magyar Közlönyben.

A minimálnyugdíj összege immár bő tíz éve 28 500 forint, ami miatt nyugdíjas szervezetek, továbbá a mindenkori ellenzéki pártok is rendszerint tiltakoznak, mondván, hogy ennyi pénzből képtelenség megélni.

portál kiemeli, hogy bár ekkora összeget nem sokan kapnak az országban a teljes ellátásra jogosultak közül – az átlagnyugdíj 2019-ben 134 ezer forint lesz – az egyéb ellátások megállapítása során figyelembe veszik a legkisebb teljes nyugdíj összegét.

Ahhoz igazítottan állapítják meg egyebek mellett a közgyógyellátásra való jogosultságot, de a méltányossági nyugdíjemelésnél, illetve az egyszeri segélynél is irányadó szerepe van a nyugdíjminimumnak.

A kormány most arról döntött, hogy 2019 január elsejéről 2020 január elsejéig hosszabbítja meg azt a határidőt, amelyet megelőzően a nyugdíjminimum összege 28 500 forint.

Vagyis további egy évig még biztos marad a mostani összeg.

Forrás: Napi.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com