Előrehozott választást jelentett be a Theresa May

theresa_may

A Brexittel magyarázta ennek szükségességét Theresa May. A Munkáspártnak is tetszik az ötlet.

A miniszterelnök azzal magyarázta a választások kiírásának szükségességét, hogy az országnak a Brexitről szóló referendum után erős vezetés kell.

Theresa May szerdán nyújtja be az erről szóló javaslatot a parlament alsóházának. A választások kiírásához a képviselők kétharmados támogatására van szükség.

A Munkáspárt korábban bejelentette, hogy támogatna egy ilyen kezdeményezést.

Várhatóan a Liberális Demokraták is May mellé állnak majd, legalábbis erre engednek következtetni a pártelnök szavai. Tim Farron arról beszélt, hogy ez az egyetlen esély annak az iránynak a megváltoztatására, amerre az ország tart.

“Ha el akarjuk kerülni a katasztrofális hard Brexitet, ha a közös piacon akarunk maradni, ha nyitott, toleráns és egységes Britanniát akarunk, itt az esély.

A miniszterelnök rövid beszédében hangsúlyozta, hogy a parlamentben továbbra sincs egyetértés az Európai Unióból való kilépés mikéntjéről, ez pedig veszélyezteti a tárgyalások sikerét. Hozzátette: nem lát más módot az ország jövőjének és biztonságának garantálására, mint új választások megtartását.

Korábban May és hivatala is többször közölte: nem terveznek 2020, a jelenlegi kormány mandátumának lejárta előtt választásokat kiírni.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com