Elõkerült egy fideszes kampány szórólap az ősidőkből

orban 2010 valasztas

Nicsak, nicsak! Mi nem került elő! Csak nem egy fideszes kampány szórólap, még az ősidőkből? Vagy legalábbis 2010-ből? Kukkantsunk csak bele egy picinykét! 

(Kattintson a képre)

fidesz szorolap

Kezdjük a végével! Aszongya, hogy: “… nekünk nincs szükségünk minden évben új autóra…” Nincs. Nekik repülőgépre, helikopterre, jachtra van szükségük évente. Autóra, lakásra félévente, stadionokra havonta, hogy a lelki békéjük meglegyen. “… Nincs szükségünk luxuscikkekre…” Ajaj! Van baj! Ha milliós Gucci táska, ruha, többszáz milliós függöny a “puritánul” berendezett dolgozószobába, a fűtött focipálya nem luxus, akkor szerintük, mi a luxus? Csak nem kórház- és iskolafelújítás? Ne adj Isten, kátyúmentes utak? Mert nekem van egy olyan érzésem, hogy kishazánkban már ez számít luxusnak. “…

Megszüntetjük az állami pazarlást, a fölösleges pénzherdálást!” No, ez korrekt! Ebbe belekötni aztán nem lehet! Miután a befizetett adónk seperc alatt elveszti közpénz jellegét, így aztán nem is az állami pénzt költik. Végül is, ha már ellopták, akkor az övék. Értjük, ugye? A fölösleges pénzherdálást már meg sem kell említeni! Ugyan! Mi lenne itt fölösleges? A nemzeti csihu? A hullámtörő kis tavacska? A Zöldfoki szigetek énektanárainak támogatása, semjénzsóti céllövöldéje (helikopterből háziállatra! ), a külhoni magyarok dalárdájába, lelki életébe belenyomott forint milliárdok? Az űrközpont? Az üveghíd? A rogántóniné játékdélutánja? Vagy Tóni nagyságos úr helikopteres lakodalmi turnéja, a gumimódra táguló lakások? Hagyjad már! A 152. luxus stadion? Hát ez mind úgy kell nekünk, mint egy falat kenyér! Itt dögöljek meg, ezért nem volt eddig meg a lelkiegyensúlyom, mert ezek hiányoztak nyomorult kis életemből. Vagy az övékből. De tudjuk jól, ami az enyém, az az övék. Ami az övék, ahhoz nekem semmi közöm! Így van ez jól, hisz ezek a szentek Isten akaratából kerültek oda, ahol vannak! Vagy nem. De mondani lehet! 


Aztán most térjünk a lényegre! Azt mondták a cukorborsók, hogy ők majd visszaadják a 13. havi nyugdíjat! Sőt! Az bakfitty! Lesz 14. is!! Merthogy annyi munkahelyet teremtenek, hogy csak úgy dől majd a lé az államkasszába! No. Szerintem, sok nyugdíjas egyetért velem, hogy nem találja azt a fránya 13. havi nyugdíjat! Elvitte a kamkam! Mi több! A magánnyugdíjjal is elszaladt a cica! De ne legyünk igazságtalanok! Munkahelyet teremtettek! Sokat! Londonban, Berlinben, Párizsban, Brüsszelben… Bár ez így nem igaz! Jó, mit tehetnek azek a tündérbogarak arról, hogy fél Magyarország már elhúzta a csíkot a jobb élet reményében?! Ok. Ők már kinn dolgoznak. No de! Az ő munkahelyük viszont felszabadult! Tehát lett munkahely vagy nem? Lett. Minimálbérért annyi hely van, csak győzzük megszámolni! De akinek még ez se elég? Hát ott a jó kis közmunka! Majd ők kitermelik a nyugdíjat! Matolcsynak. Meg Harrachnak. Mert az aki tényleg dolgozik, az mire elérné a nyugdíjkorhatárt, úgyis feldobja a talpát… Azzal már nincs gond!


Aztán a legszebb! (Mindjárt el is morzsolom a meghatottságtól kicsorduló könnycseppet a szemem sarkában!) Azt mondják: ők majd újraélesztik a szolidaritást, meg lesz itt böcsülete a dolgozó népnek, meg a nyugdíjasnak, meg nyújtják ám a segítő kezet ezerrel… Így is történt! Kilakoltatások, hajléktalanok bűnözővé nyilvánítása, 65 év felett nem jár a megfelelő egészségügyi ellátás, éhező gyerekek ezrei, bénák, nyomorékok mehetnek vissza dolgozni. Ja, hát arról nem volt szó, hogy ki számít dolgozónak, meg munkába megfáradt nyugdíjasnak! Kósamami. Nyugdíjas vagy nem? Nyugdíjas. Kapott milliárdos támogatást vagy nem? Kapott. Mindenhez is értő gázszerelő munkás volt vagy nem. Sokra vitte a hihetetlen tehetségével? Sokra. Tessék kérem követni a példájukat! Még aztán 4 évenként jön a krumpli, alma, tejcsike, újabban a fél disznó! Mi ez, ha nem a dolgozó nép megbecsülése! Van itt kérem minden! Tejjel-mézzel folyó Kánaán! Két választás között meg azt a kis időt térden állva is kibírjuk. Éljen orbánviktor! Éljen a fidesz! 

Kertészné Kormos Noémi 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com