Elkezdtèk a kitelepítését Dèl-Floridàban az Irma hurrikán miatt

94AA1031-0A45-4F31-BF54-4F8A636748A3-897-0000014041B2BE68

Rick Scott, floridai kormányzó szerda délelőtti sajtóértekezletén azonnali evakuálásra szólította fel a Florida déli részén élőket az Irma hurrikán miatt.

Rick Scott azt mondta, nemcsak a déli vidékeken, hanem egész Floridában készülni kell a hurrikánra:

Irma nagyobb, gyorsabb, erősebb és veszélyesebb, mint az 1992-ben pusztított Andrew hurrikán. A házakat újjáépíthetjük, de az életeket nem.

A kormányzó már hétfőn szükségállapotot hirdetett ki Florida valamennyi megyéjére, szerdán délelőtt pedig elrendelte a Nemzeti Gárda készültségét és a közintézmények és iskolák bezárását péntektől.

Az Irma hurrikán ugyanis várhatóan szombaton ér partot Floridában.

Donald Trump elnök rendkívüli állapotot hirdetett ki Floridában, Puerto Ricóban és az amerikai Virgin-szigeteken. Szerda reggeli Twitter-üzenetében az elnök azt írta:

Szorosan figyelemmel kísérjük a hurrikánt, munkatársaim, akik kiváló munkát végeztek Texasban, már Floridában vannak.

A közelgő hurrikán veszélyességére figyelmeztetett a Fehér Ház belbiztonsági tanácsadója, Tom Bossert. Azt mondta, az újabb hurrikán valóban nagyon félelmetes és válsággal kell szembenézniük.

Az amerikai külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben óva int a kubai utazásoktól és arra sürgeti az amerikaiakat, hogy gondolják át esetleges útiterveiket, mert a hurrikán Kubában is életveszélyes pusztításokkal jár majd.

Key Westen és a Florida legdélibb részén fekvő szigeteken már tart valamennyi ott élő elköltöztetése, Miamiban szerdán kezdődött meg az épületek lezárása és a menekültszállások kialakítása.

Az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint a dél-floridai boltokból rohamosan fogynak az élelmiszertartalékok és a palackozott vízkészletek, a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) már készül a szállítmányokkal.

Az Irma hurrikán jelenleg a francia Saint Martin és Saint Barthélémy szigeteknél tombol, a Bahamákon, ahol arra számítanak, hogy a vihar hat méter magas hullámokat korbácsol majd. Hubert Minnis kormányfő bejelentette, hogy mind a hat szigeten tart az evakuálás.

IMG_0017

Az amerikai Hurrikán Központ előrejelzései szerint a hét végéig nem csökken a vihar erőssége, és Irma várhatóan 5-ös erősségű hurrikánként csap le Floridára.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com