Elképesztő, hogy idáig süllyedt a magyar kormány

szomorú

A fideszes Németh Szilárd szerint az Isztambuli Egyezmény ratifikálására – törvénybe iktatására – azért nincs szükség Magyarországon, mert a mi törvényeink überelik annak a rendelkezéseit. 

Az állítása nettó hazugság…

Nálunk minden rendben van, a nők hatékony védelmet kapnak a családon belüli erőszak, a nők elleni erőszak, zaklatás és más törvénysértések, atrocitások ellen. Sőt nincs is mit hatályba helyezni, mivel Magyarország nem is írta alá az Isztambuli Egyezményt.(?!) Ez az állítása nettó hazugság, ugyanis az aláírás dátuma 2014. március 14. https://www.coe.int/…/f…/-/conventions/treaty/210/signatures .

Elképesztő, hogy idáig süllyedt a magyar kormány, hogy bármilyen témában szemrebbenés nélkül belehazudik az emberek szemébe. Főleg egy ilyen ügyben?

A ratifikálás ellen azt hozta fel érvnek, hogy a jelenlegi kormány nem támogat semmilyen egyezményt, amely a hagyományos családmodell felszámolását és a „gender ideológia” terjesztését hivatott elősegíteni. Itt csak halkan jegyzem meg, hogy Törökország amely főleg mostanság nem a liberalizmusáról híres, elsők között írta alá, és iktatta törvénybe az Isztambuli Egyezményt.

Nem gondolom, hogy az én dolgom lenne…

Nem gondolom, hogy az én dolgom lenne Németh Szilárdot felvilágosítani arról, hogy az elmúlt évtizedek milyen vátozásokat hoztak a családszerkezetben szerte a világon, hogy a gender tudomány mit is jelent valójában. De ha egy olyan egyezmény szerintük veszélyt jelent a magyar családokra, amelyik pl. olyan bűncselekmény formák ellen küzd mint a női nemiszerv megcsonkítása, a kényszerházasság, a kényszerabortusz, a kényszersterilizálás és a hatalommal való fenyegető zaklatás, akkor azt kell mondjam, hogy fogalmuk sincs miről beszélnek.

Csak emlékeztetőül: Európában minden 3. nőt ér fizikai bántalmazás, és minden 20. szenved el szexuális erőszakot. Magyarországon tavaly 100 nő halt meg nők ill. családon belüli erőszak következtében, az esetek felében saját hozzátartozója által, valamint 300 esetben tudunk bejelentett szexuális erőszakról. Nyilván ez csak az esetek elenyésző része, mivel az áldozathibáztatás, a szégyen nagy visszatartó erő a sértett számára.

Az egyezmény szövege itt olvasható magyarul: https://nokert.hu/…/az-isztambuli-egyezmeny-szovege-magyar-…

Hegyesi Beáta


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com