Elképesztő hídat építettek Vietnámban

vietnám

Két óriási betonkéz emelkedik ki a földből a magasban egy aranyszínű “fonalat” tartva a közép-vietnami Danang városhoz közeli hegyekben: az “aranyhíd” nevű építményt nyár elején avatták fel és már most óriási népszerűségnek örvend hazájában és azon túl is.

A Ba Na Hills nevű hegyi üdülőfalu közelében futó, 150 méter hosszú hidat turisták ezrei keresték már fel júniusi átadása óta, hogy megcsodálják a különleges kialakítású szerkezetet.

forrás: facebook / mafia travel

forrás: Facebook / Mafia Travel

A Ho Si Minh-városban működő TA Landscape Architecture által tervezett gyalogoshíd több mint ezer méterrel a tengerszint felett húzódik, pazar kilátást nyújtva a lenyűgöző környékre.

A híd olyan, mintha “az istenek hatalmas kezei emelnének ki egy aranyszálat a földből” – mondta Vu Viet Anh, a tervezőcég munkatársa, hozzátéve, hogy valamennyien meglepődtek azon, mekkora sikert aratott a híd a helyiek körében és nemzetközi szinten is. Az “aranyhídról” készített felvételek ugyanis valósággal elárasztották a közösségi médiát.

A Danangtól nyugatra fekvő Ba Na Hills hegyi üdülőfalut 1919-ben, a francia gyarmati uralom alatt hozták létre. A település, amely annak idején népszerű üdülőhely volt a franciák körében, több mint 2,7 millió látogatót vonzott tavaly.


atv.hu/MTI 

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com