Egyre több a nagycsaládos és a nyugdíjas az ételosztásokon

etelosztas

A hajléktalanok mellett egyre több a nagycsaládos és a nyugdíjas az ételosztásokon. Budapesten vasárnap több százan álltak sorba egy tál meleg ételért és tartós élelmiszercsomagért.

Már reggeltől sorban álltak a Népligetnél az ételosztáshoz. A Krisna-hívők Ételt az Életért Közhasznú Alapítványa évente négyszer szervez ilyen akciót. A mostanit szándékosan a húsvéti ünnep után időzítették.

“Tavaszi szünet után nagy terhet jelent a családoknak, egy ilyen ünnepi hétvége, amikor hónap végére már teljesen kifogynak a tartalékaik. Kiürülnek a zsebek, a pénztárcák.”

- nyilatkozta Szilaj Péterné, a Magyaroszági Krisna-tudatú Hívők Közösségének szóvivője az ATV Híradónak.

A tegnapi menü lencsefőzelék volt, amihez kenyér és tea is járt. A desszert pedig darapuding volt. Emellett egy tartós élelmiszerekből álló csomagot is összeállítottak.

“Igyekeztünk úgy összeválogatni a termékeket, hogy a nagycsaládosoknak, azok, akik egyébként nehéz helyzetben vannak, azoknak is tudjunk egy kicsit segíteni. Olyan élelmiszereket válogattunk, amiket a háztartásban fel tudnak használni.” – mondta kemránknak Váraljai Éva, az Ételt az életért Közhasznú Alapítvány irodavezetője.

“Ebben a csomagban van vaj, cukor, étolaj, és azt hiszem liszt” – Kertész Károly éppen azt mutatja, hogy milyen tartós élelmiszereket kaptak. Szinte valamennyi ételosztásra elmennek.

“Nyugdíjas vagyok, a feleségemmel együtt, de albérletben lakunk. Drága az albérlet, fizetni kell, és akkor kevés a pénz.” – tette hozzá Kertész Károly.

A tapasztalat szerint egyre több a nyugdíjas, akik az élelmiszeren próbálnak spórolni.

A Krisna-hívők csak tegnap 800 adag étet és segélycsomagot osztottak ki.

Forrás: atv.hu
Fotó: atv

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com