Egymilliárdért tervezik meg a budapesti kézilabda arénát, közbeszerzés, tervpályázat nélkül

kocsis máté1

Európa legnagyobb kézilabda arénája lesz, és itt rendeznék az Eb-döntőt is.

Nettó 995 millió forintért tervezi meg Budapest új kézilabda arénáját a Középülettervező Zrt., derül ki a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Nonprofit Zrt.-vel kötött szerződésből – íjra a 24.hu.

A sportrendezvényhez kapcsolódó ingatlanfejlesztéseket a kormány tavaly nemzetgazdasági szempontból kiemelt projekté nyilvánította. A budapesti multifunkciós aréna tervezésére nem írtak ki nyílt közbeszerzést, tervpályázat sem volt, a Középülettervező Zrt. hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban kapta meg a munkát.

Magyarország Szlovákiával közösen rendezi meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot, a hazai mérkőzéseknek négy város: Budapest, Szeged, Debrecen és Veszprém ad otthont. Ehhez kapcsolódóan Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a szervezet tavaly decemberi rendkívüli ülésén jelentett be több nagyszabású ingatlanfejlesztést is:
a veszprémi aréna kibővítését,
a szegedi csarnok átépítését,
debreceni Főnix-csarnok rekonstrukcióját,
valamint Budapesten egy teljesen új, 22 022 fős befogadóképességű aréna megépítését.
Kocsis azt is elmondta, hogy a budapesti épület Európa legnagyobb kézilabda arénája lesz, és itt rendeznék az Eb-döntőt is. A politikus 2018 nyarán 10-15 milliárd forintra becsülte a költségeket. Az csak idén, egy kormányrendeletből derült ki, hogy a hatalmas létesítményt a Népligetnél építik fel, a buszpályaudvar mögötti területen, a Gyáli út és az Üllői út között.

N


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com