Egy névtelen kereskedő egyetlen hónap alatt több mint 200 millió dollárt keresett

Ethereum

A virtuális fizetőeszközöket még a világ legtöbb részén nem ismerik el, de ettől függetlenül továbbra is nagyon népszerűek. Vonzerejük abban van, hogy személyazonosság nélkül lehet velük kereskedni, így az illegális pénzek rejtekhelye is lehet ez a világ. Most egy névtelen kereskedő egyetlen hónap alatt több mint 200 millió dollárt kaszált.

Egy ismeretlen virtuálispénz-kereskedőtől hangos most a nemzetközi sajtó. Az illető egyetlen hónap alatt 55 millió dollárból 283 millió dollárt csinált. Ez azt jelenti, hogy 30 nap alatt 228 millió dollárral lett gazdagabb a rejtélyes zseni – írja a Bloomberg. Ez forintra átszámolva 61,66 milliárd forintnak felel. 

Az egyetlen dolog, amit tudni lehet a virtuális kereskedőről, az a virtuális pénztárcájának az azonosítókódja: 0x00A651D43B6e209F5Ada45A35F92EFC0De3A5184

A sikeres üzlet, ami 413 százalékos növekedést eredményezett, az éter nevű kriptovalutának köszönhető, amely az Ethereum nevű virtuális környezet fizetőeszköze, és a második legnépszerűbb virtuális fizetőeszköz a bitcoin után.

Az Ethereum működése bonyolult, de jövedelmező

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

A rejtőzködő emberről vagy emberekről semmit nem lehet tudni, egy Instagram-posztban tették közzé a félelmetes nyereségről szóló bejegyzést.

Az Ethereum egyik legjobb tulajdonsága, hogy minden virtuális pénztárca egyenlege látható, és mindenki számára hozzáférhető – írja a rejtélyes trader.

Az emelkedés mögött az éter óriási szárnyalása állhat, hiszen egy darab étert az év elején még 8 dollárért lehetett venni, azonban az árfolyam kilőtt, és volt olyan pont, amikor már 400 dollárt ért. Az elmúlt 24 órában az árfolyam 175 és 227 dollár között mozgott.

Szinte terem most a pénz azoknak, akik időben szálltak be a kriptovaluták piacába

Forrás: Thinkstock

A Bloomberg megemlíti, hogy a kriptovaluták piaca még egyelőre nagyon ingatag, ugyanakkor hatalmas vonzerőt jelent ez a világ azoknak, akik el szeretnék rejteni a pénzüket. Ez persze nem jelenti azt, hogy 0x00A651D43B6e209F5Ada45A35F92EFC0De3A5184 illegális módon jutott a vagyonához. 

Az Ethereum teljes értékét jelenleg 23 milliárd dollárra becsülik, és valószínű, hogy több tucat étermilliomos van már. 

A Bitcoin és az Ethereum összértéke már 100 milliárd dollár felett van, ami azt jelenti, hogy a piaci értékük közelít a McDonald’s értékéhez.

Egyes jóslatok szerint a digitális pénzek piaca még messze nem érte el a csúcsát, akár az 5000 milliárd dollárt is meghaladhatja, főleg addig, amíg a hatóságok előtt névtelenek maradhatnak a felhasználók.

Nemcsak a titokzatos pénztárca tulajdonosa nyert sokat a kriptovalutákon, egy amerikai tinédzser a nagymamájától kapott ajándék pénzből lett dollármilliomos.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com