Egy mondat, ami után minden ember megváltozik

donor

Ismerős? A kórházi váróban a háromfős család tagjai nem akarnak fekete hajú, barna bőrű fiatalember mellé ülni. 

Azután szólítják őket, hogy bemehetnek az orvoshoz. Igen, mind a négyen. “Annuska, jól nézel ki a műtét után” – mondja az orvos a kislánynak. Aztán mond mást is. Nézd meg a videót, majd a kétperces film után annak a bizonyos kulcsmondatnak a fordítását.

“Hadd mutassam be Jafart. Ő volt Anna csontvelő-donorja.”

 

 

 

 

 

szeretlekmagyarorszag.hu


7 Comments

 1. Sebestyén Ilona said:

  “Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy az egész Föld színén lakjon; meghatározta az elrendelt idejét és lakóhelye határát, hogy keresse Istent, hátha kitapinthatja és megtalálhatja, hiszen nincs messzire egyikünktől sem; mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk.” (Az apostolok cselekedetei 17. fejezetének 26-28. verse. Csak el kellene fogadni ezt a tényt! Pál is megerősíti. “Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenben Krisztus.” (A kolosséiakhoz írt levél 3. fejezetének 11. verse)

 2. Lili Züllig said:

  Én Svájcban élek, és itt büntetést von maga után a rasszizmus. Egészségügyben melózok, és itt a Pflegeteam mindig kevert kultúrkörökből ill bőrszínből áll. Mindenkit lehet itt találkozni, sri lankai-t,thaiföldit,koreait,szenegálit,koszovóit,svédet,chileit, és kubait is, de van szlovák, izraeli, rengeteg portugál, olasz, török, libanoni, és német is szép számmal. Együtt élünk, egy boltba a Migrosban vásárolunk, egy pénzt használunk. Elvagyunk, és ezt kellene mindenütt látni. Emberek vagyunk mind. Tanulj,Dolgozz,Szórakozz…alles andere ist Beilage ;)

 3. Róza said:

  Nagyon nehéz az előítéleteintől megszabadúlni… de meg lehet !

 4. Salve said:

  Nekem ezzel csak az az egyetlen bajom, hogy ha van több hely akkor nem fogok más ember mellé ülni, mert nem akarok bepofátlankodni a személyes terébe, és én se szeretem amikor nénik és bácsik majdnem rámülnek noha van tucatnyi szabad hely a váróban. De alapvetően manapság a propagandisták abból élnek, hogy mindent rasszistának béllyegezzenek.

 5. Schmidt Csaba said:

  Mint ha Shakerspeare rendezte volna.:) Elnyerte tetszésemet! Szerintem: nem csak az orvosi kezelés következtében változott meg a család viszonya embertársaikhoz.
  Epilógus: Hogy a múltban, ki mit tett érted, egyszer kiderülhet. Ám az, hogy a jövőben megmentenek-e, tetteid következménye.
  Csaba

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com