Egy hetes hajókirándulásból 16 év lett

házaspár

Kivettek egy hét szabadságot, hogy kipróbálják új jachtjukat, viszont ebből az egy hétből 16 év lett, mert annyira jól érezték magukat a hajón.

 

Még messzebbre elmerészkedtek

A házaspár eredetileg nem szándékozott az Egyesült Államokba menni, de végül odáig is elhajóztak. És ha már ott vannak, miért ne nézhetnék meg Kanadát? Majd áthajóztak a Csendes-óceánon és Ausztráliát is meglátogatták. Közben újraélték a fiatalságukat és már nemcsak házastársak voltak, hanem barátok is, akik jóban-rosszban együtt vannak. Bár egész nap egymás társaságában voltak, de mégis mindig volt miről beszélgetni.

Ausztráliából Délkelet-Ázsiába vették az irányt és jártak Szudánban, Egyiptomban, a Szuezi-csatornánál és nagyjából mindenhol, ami útba esett: összesen 56 országban.

Hajókirándulás

Megpróbáltatások

Az út elején a havi fizetésükből éltek, viszont egy idő után elfogyott a pénzük. Ők azonban annyira jól érezték magukat, hogy úgy döntöttek, inkább eladják a házukat és maradnak a tengeren.  A boldog házaspár összesen 80 ezer kilométert tett meg hajóval. Clive és Jane még olyan vizekre is elmerészkedett, amiket kalózok uraltak, mint az északi-partok. Szerencsére a házaspár nem került összetűzésbe velük, viszont olyan már előfordult, hogy több napot töltöttek rendes ivóvíz nélkül, vagy hogy valamelyikőjük tengeri beteg lett. Az útjuk tele volt megpróbáltatással, viszont a házaspár a 16 év alatt szinte alig veszekedett Úgy látszik, ezek a megpróbáltatások összekovácsolták őket.

16 év után érkeztek meg. Clive ma 62 éves, Jane pedig 60. Mivel már nincs hova hazamenni, ezért úgy tervezik, folytatják a hajóutat: Walesbe mennek, ahol átvészelik a telet, de ha túl hideg van, akkor délebbi vidékekre hajóznak. 

Forrás: dailymail


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com