Egy átlagos magyar család 65 ezer forintot fizet az egészségére évente

BECED2E2-774E-4258-9E5D-F2E02F10F700

Számos felmérés jelent meg arról, hogy az utóbbi három évben országszerte megnőtt a magán egészségügyhöz fordulók aránya. A kormányzat szerint ez azért van, mert az egészségügyi ellátással szemben nagyobbak a minőségi elvárások. A magánorvoshoz fordulás okaként egyébként szinte mindenki elsősorban a hosszú várólistát és a több órás várakozási időt emeli ki.

Egy átlagos magyar család 65 ezer forintot fizet ki a zsebéből az egészégére évente, és ez az összeg a család bővülésével meredeken emelkedik – írja az azenpenzem.hu.

Sohasem látott mértékűre rúgott a különböző kezelésekre kiadott pénz. Már majdnem minden negyedik egészségpénztári forint egészügyi szolgáltatásra megy el. Egy idei jelentés (BMI Hungary Pharmaceuticals & Healthcare Report 2017) úgy becsli, hogy a hazai magánegészségügyi kiadások 2020-ra meghaladhatják az 1100 milliárd forintot.

Boronghatunk azon, hogy mennyit ér manapság az ingyenes egészségügy, de a tény attól még tény marad: aki saját és családja egészségét fontosnak tartja, annak egyre mélyebben kell a zsebébe nyúlnia. Igaz ez a gyógyszerekre is.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Öposz) által szervezett konferencián az egyik előadásban elhangzott: az gyógyszerekhez való állami hozzájárulást sikerült “kontroll alá vonni”, így ez most reálértéken a 1994-es szinten van. A többletterhek pedig a jövőben is a lakosságot sújtják majd.

Az Öposz által megrendelt kutatásból az is kiderült, hogy a megtakarítási célok ranglistáján az egészségügyi kiadásokat csak a vészhelyzetiek (például munkanélküliség esetére szóló) előzik meg. Egyre többen ismerhetik tehát fel, hogy hiába gyűjtögetnek szorgosan az aktív évek után időszakra, ha a pénzt nem tudják jó egészségben felhasználni.
Forrás: azenpenzem.hu – sztárklikk.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com