Drámai a helyzet, 2400 tanár hiányzik a tanévkezdéshez

iskola

Csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust keresnek, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék, van olyan kistelepülés, ahonnan 14 pedagógus hiányzik. Drámai a helyzet – írja a 24.hu.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára még tavaly szeptemberben rezzenéstelen arccal azt mondta, hogy A pedagógushiány helyi léptékű jelenség. A hírportál akkor ennek ellenére több mint 180 olyan települést talált, ahol tanítót vagy különböző szakos tanárt kerestek, egy újabb felmérésük szerint idén januárban viszont már 300-nál is több iskola keresett tanerőt az országban. Nyárra a szám még tovább nőtt,  

július elején közel 2400 aktív álláshirdetést találtunk tanítók és tanárok számára. 

Ez a rengeteg hirdetés összesen 523 település között oszlik meg, csak Budapesten 582 helyet kellene betölteni a szeptemberi tanévkezdésig.

Több településen, köztük Budapesten, Kerepesen vagy Fábiánsebestyénen is van olyan intézmény, „bármely szakos” tanárt keresnek, több mint 460 olyan állás esetében a keresett tanár egyik szakját meg sem határozták, például Pápán, ahol keresnek „fizika-bármi”, „kémia-bármi”, „biológia-bármi” és „matek-bármi” szakos tanárt is, vagy Apajon, ahol „német-bármi”, „ének-bármi”, „rajz-bármi”, „informatika-bármi”, „fizika-bármi”, „földrajz-bármi”, és „matematika-bármi” szakos tanár is kellene. Cereden „fizika vagy kémia v. földrajz v. technika és életvitel vagy természetismeret és bármely szakos tanárt” keresnek.

Jászladányban 11 tanár és tanító hiányzik a tanévkezdéshez, Hernádvécsén 14 fő.

 

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com