Donald Trump újra engedélyezi az elefántcsontimportot

orvvadászok

Donald Trump fiai maguk is szeretnek elefántokat, leopárdokat, egyéb veszélyeztetett nagyvadakat gyilkolni, és büszkélkedni is ezzel.

trump fiúk

A képen Donald Trump fiai, Eric és Donald Jr

Donald Trump úgy döntött, hogy feloldja a vadásztrófeák, így az elefántcsont behozatalának tilalmát két afrikai országból, Zimbabwéból és Zambiából. A veszélyeztetett vadállatok trófeáinak behozatalát elődje, Barack Obama tiltotta be még 2014-ben.

Kenyában a vadőrök égetik el az orvvadászoktól elkobzott elefántagyarakat. Az orvvadászat elleni leghatékonyabb módszer a trófeakereskedelem tiltása. Trump ezt oldotta fel most.Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

Trump döntése alapján mostantól lehet importálni 2016 után megölt állatok trófeáit.

Döntését a vadászatot szabályozó amerikai hivatal kifacsart logikájú érvelésére alapozta, aszerint a trófeáik miatt legyilkolt állatok agyarának eladásából származó bevételeket a trófeáik miatt vadászott állatok védelmére lehetne fordítani.

A döntés ellenzői szerint a tilalom feloldásával valójában csak ösztönzik a vadászatot, pláne, hogy Trump döntése alapján nemcsak a már megölt, hanem a 2018 végéig elejtendő állatok trófeáit is szabadon behozhatják majd az Egyesült Államokba.

(Via New Scientist)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com