Donald Trump további 10-15 ezer katonával fékezi meg a “migránskaravánt”

US-POLITICS-TRUMP-COMMENCEMENT

Donald Trump akár 15 ezer katonát is küld az Egyesült Államok déli határaihoz a Közép-Amerika felől közeledő „migránskaravánok” miatt, az amerikai elnök erről a Fehér Házban beszélt újságíróknak, mielőtt floridai kampányútra indult.

„A migránsok nem fognak bejönni az országba”

– erősítette meg Trump a korábbi álláspontját. Hozzátette: kormányzata fel fog készülni az egyelőre az amerikai határtól még mintegy 1600 kilométerre menetelő migránsok feltartóztatására.

“A hadsereget már odarendeltük, körülbelül 5 ezer katonánk van (a határnál), és még további 10-15 ezer katonát küldünk”

– mondta.

A védelmi minisztérium eddig 5200 amerikai katonának az amerikai-mexikói határra telepítéséhez adott felhatalmazást. A “Hűséges hazafi” névre keresztelt hadművelettel megerősítik a határvédelmet Texastól Kaliforniáig, a katonák létszámának növelése mellett logisztikai segítség érkezik a jelen lévő határőrizeti szervekhez. Ezenkívül a Nemzeti Gárda 2100 tagja szintén a határnál van már.

Az egyik újságíró kérdésére, hogy nem a jövő héten tartandó félidős választások előtti félelemkeltés motiválja-e a bejelentést, Trump határozottan nemleges választ adott, és azt hangsúlyozta: “a migráció rendkívül fontos téma”.

MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com