Donald Trump csak akkor látogat Nagy Britanniába, ha a sajtó kedvesen bánik vele

trump morcos

Az amerikai elnök nem volt elégedett a brit sajtóvisszhangokkal, úgyhogy azt ajánlotta Maynek, “hasson oda”, ha azt akarja, hogy betegye a lábát az országba.

Az amerikai elnök egy Theresa May-jel folytatott magánbeszélgetésben jelentette ki, hogy csak akkor hajlandó ellátogatni az országba, ha a brit miniszterelnök asszony kezeskedik érte, hogy a sajtó gyengéden bánjon vele - írja a The Sun on Sunday

“Majd ha tudom, hogy jobb fogadtatást kapok, akkor jövök, nem előbb” – szögezte le az elnök a May-jel folytatott magánjellegű megbeszélésének a lap által megszerzett átirata szerint. “Jönnék szívesen, de nincs okom sietni… Úgyhogy ha ezt el tudja intézni, jelentősen megkönnyítené a dolgokat. Nem voltak túl kedvezőek a sajtóvisszhangok a múltkor, Theresa” – tette hozzá Trump, mire May csak annyit reagált: “Hát, tudja, milyenek a brit újságírók…”

Az amerikai elnök látogatásáról már szó volt egy ideje, de hét elején kiderült, hogy az eredetileg még az idénre tervezett eseményt valamilyen okból jövőre halasztották. Akkor sem a miniszterelnöki hivatal, sem a washingtoni Fehér Ház nem óhajtotta kommentálni az értesülést.

Ha May megpróbálná “megdolgozni” a közvéleményt, mindenesetre nem lesz egyszerű dolga: már kétmillió aláírója van annak az online petíciónak, amit a britek azért indítottak, hogy Trump egyáltalán ne tegye be a lábát az országukba.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com