Diákok: hétvégén megszálljuk a Kossuth teret

ceu tüntetés

Újabb tüntetést szerveznek a diákok a CEU-ért a szabad oktatásért hétvégére.

November 24-ei tüntetésünket követően megszálljuk a Kossuth teret, Budapest szívét- közölték a szombati tüntetés szervezői.

A Tüntetés a Tudomány és az Oktatás Szabadságáért elnevezésű demonstrációt szombaton 2 órára hirdették meg a Fővám térre, a tüntetők onnan fognak a Parlament elé vonulni.

A CEU-ért kiálló szervezők azt közölték, hogy szeretnének egy erős üzenetet küldeni Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy nem tolerálják az alapvető demokratikus értékek elleni támadást.

Múlt héten is tüntettek a CEU-ért. Az Egyetem téri demonstrációt a Momentum szervezte, de felszólalt rajta Szél Bernadett is. A független országgyűlési képviselő azt mondta: a kormány fél a tudástól, és az a baja a CEU-val, hogy “kész válaszok visszaböfögése” helyett autonóm gondolkodásra nevel. Szél Bernadett úgy fogalmazott: ez “az elnyomó hatalom” a “Soros-hálózatot” nevezte meg ellenségéül, pedig az nem létezik.

De van egy hálózat, amelynek tagjai hisznek abban, hogy egy demagóg populistával szemben mindig értéket őrzők állnak. Ez a hatalom nem a stúdióbeszélgetésektől és a parlamenti felszólalásoktól, hanem az utcától fél – tette hozzá.

A tüntetésen Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke azt mondta: Orbán Viktor az erő nyelvén beszél, abból ért, “kiröhögi a diplomáciát, és átgázol mindenkin, aki csöndben marad”.

Ezért arra kérte a felsőoktatás, az egészségügy és a közoktatás vezetőit, szereplőit, hogy működjenek együtt, fogjanak össze, és a Momentum támogatja őket – írja az atv.hu.

Forrás: atv.hu / Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com