Czeglédy Csabát 2012-ben, két ember kereste meg Budapestről, hogy megbízójuknak kellene a társaival közös cégünk, a Human Operator Zrt.

bige laszlo, Fotó- MTI : Bodnár Boglárka

Bige László, az ország ötödik leggazdagabb embere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy tavaly ősszel két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy „szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni”.

Az egyik gyárát a hatóságok bezáratták, őt két napra őrizetbe is vették.

Jééé, hogy mik történnek ebben az országban…

Ahogyan azt a fórumokon is nyíltan elmondtam, 2012 tavaszán két kedves, jól öltözött, értelmes fiatalember keresett meg Budapestről, hogy megbízójuknak kellene a társaimmal közös cégünk, a Human Operator Zrt.
Ajánlatot is tettek: a valódi érték töredékét fizették volna ki, igaz készpénzben. Társaimmal nemet mondtunk. Ezt követően megfenyegettek, hogy a megbízójuk nem fogadja el döntésünket, és felhívja a figyelmünket arra, hogy nem lesz nyugodt életünk, ha nem az akarata szerint cselekszünk. Ezt követően is nemet mondtunk.

Rá két hónapra érkezett Vida Ildikó akkori NAV elnök végzése, amellyel elrendelte a Human Operator 2011. évre vonatkozó összes adónemre kiterjedő vizsgálatát, és erre a Veszprém megyei adóhatóságot jelölte ki annak ellenére, hogy a Human székhelye Szombathely. 2012 június elejétől folyamatos adóhatósági vizsgálat alatt álltunk, A többi már történelem.

A két fiatalember egy olyan cégcsoport nevében tárgyalt, amely egyértelműen egy vezető fideszes politikus érdekköréhez tartozik

A cég tönkretétele után 2017 júniusában a munkáink egy nagyobb része ehhez a cégcsoporthoz került. Meg egy másik, szintén a Fideszhez köthető céghez.

Most, 2019-ben az történik Magyarországon, hogy a magyar tulajdonban álló, 500 millió forint feletti árbevételű cégekben Fideszhez köthető “üzletemberek” tulajdonrészt szereznek. Fenyegetéssel. Készpénzzel. Mindkettőből jó sok van nekik.

Elveszik a másét, mi pedig hagyjuk.

Ébresztő!

Czeglédy Csaba

Fotó-MTI-Bodnár-Boglárka


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com