Czeglédy Csaba beperelte Marsi Anikót és Gönczi Gábort

gonczi gabor es marsi aniko

Marsi Anikónak, Gönczi Gábornak, Andor Évának, valamint a hírigazgató Kökény-Szalai Viviennek abban a rágalmazási perben kellett bíróság elé állnia, amelyet Czeglédy Csaba kezdeményezett ellenük.

Andy Vajna csatornájának Tények című műsorában rendszeresen mondanak be (olvasnak fel) másokat lejárató állításokat jelentősebb következmények nélkül, az egyik ilyen miatt most magánvádas büntetőeljárásban kell felelniük – írja hvg.hu.

Marsi Anikónak, Andor Évának és Gönczi Gábornak és a Tv2 két további munkatársának meg kellett jelennie a bíróság előtt egy rágalmazás miatti büntetőperben. A hírigazgató Kökény-Szalai Vivien nem jött el. Valamennyiük ellen Czeglédy Csaba kezdeményezett magánvádas eljárást a róla készített lejárató riportok miatt.

A baloldali politikus-jogász a Tények riportjai miatt egyrészt sajtópert kezdeményezett, de ezzel párhuzamosan rágalmazás, „hamis és valótlan tartalmú felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala miatt” büntetőfeljelentést is tett Kökény-Szalai Vivien és bűntársai ellen. Így kerültek a magánvádas eljárásban a bíróság elé, amely kedden tartotta első meghallgatásukat.

„Marsi Anikót, Andor Évát és Gönczi Gábort a bíróság tájékoztatta a jogaikról, majd feljelentettből valamennyien vádlottak lettek” – mondta Litresits András, Czeglédy ügyvédje a hvg.hu-nak. Védence a keddi meghallgatáson kitartott a magánvád mellett, mint a bíróság kérdésére elmondta, nem kértek tőle bocsánatot, így nincs mit elfogadnia és elállni a folytatástól.

A büntetőügy várhatóan még ősszel folytatódik.

Forrás: hvg.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com