Csökken a Fidesz előnye, jönnek fel az ellenzéki pártok

Bízzon a Fideszben

Az elmúlt három hónapban 6 százalékpontot csökkent a Fidesz támogatottsága, az ellenzéké viszont 8 százalékkal növekedett – derül ki a Republikon Intézet által készített közvélemény-kutatásból, amelyet a 24.hu közölt.

A Republikon adatai szerint a Fidesz támogatottsága február óta 6 pontot gyengült, most 45 százalékon áll a teljes népesség körében.

Eközben az ellenzéki pártok támogatottsága összesen 8 százalékpontot erősödött: az MSZP 4, a Jobbik 3 százalékpontot javított negyed év alatt. Az MSZP támogatottsága 19 százalékon áll, a Jobbik 17 százalékon. Figyelemre méltó, hogy a februári mérésben még nem szereplő Momentum négy százalékon áll, már majdnem elérte az LMP és a DK szintjét. Ugyanakkor az LMP, az Együtt és a PM is egy-egy százalékpontot veszített az elmúlt három hónapban.

Habár a Jobbik visszajött a mélypontról, továbbra sincs a baloldal közelében – a múlt hónaphoz képest még gyengült is –, sőt az MSZP önállóan is megelőzi, derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

Az egyes pártok támogatottsága a biztos pártválasztók között a következőképpen alakul:

 • Fidesz – 45 százalék,
 • MSZP – 19 százalék,
 • Jobbik – 17 százalék,
 • DK – 6 százalék,
 • LMP – 5 százalék,
 • Momentum – 4 százalék,
 • Együtt – 2 százalék,
 • Liberálisok – 1 százalék.

A Republikon regionális bontást is készített arról, hogy a választók 2018 után milyen kormányt szeretnének hatalmon látni. E szerint a hét magyarországi régió közül kettőben – a Budapestet és Pest megyét magába foglaló Közép-Magyarországon, illetve a Dél-Dunántúlon – a baloldal támogatottsága megelőzi, a Dél-Alföldön pedig megközelíti a Fideszt. Ha a baloldali pártok megtalálják a megfelelő választási konstrukciót, akkor a jövő évi parlamenti választás szorosabb lehet annál, mint az országos adatok alapján első ránézésre gondolni lehet – írják.


One Comment;

 1. szegény said:

  Arra szavazok aki visszaveszi a tőlem ellopot pénzt. Endi vajda kura anyád.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com