Csak ügyvédre 3,5 millió közpénzt vert el az MTVA az ellenzéki képviselők kidobása után

mtva, Fotó- Facebook : Hadházy Ákos

A rabszolgatörvény elleni megmozdulások után 23 milliós kárról panaszkodott az MTVA-vezér Kövérnek, de hogy tulajdonképp mi került ennyibe, azt azóta is rejtegetik.

23 millió forintos kárról panaszkodott Kövér László házelnöknek tavaly év végén az MTVA-t vezető Papp Dániel, miután a rabszolgatörvény elleni tüntetéseken fellelkesült ellenzéki politikusok kiáltványukkal a maguk módján ostrom alá vették a köztévé szákházát. Hogy mi kerülhetett egy vagyonba azon, hogy pár parlamenti képviselő egy-két éjszakát tárgyalótermekben és folyosók kanapéin tölt, sok mindenkit nem hagyott nyugodni – köztük Ungár Pétert, aki – mint a tulajdonában lévő Azonnali.hu írja – a részletekért adatigényléssel fordult az MTVA-hoz.

Persze végül perrel kellett kiharcolni az elszámolást: az MTVA arra hivatkozott, hogy azok döntéselőkészítő adatok, amik tíz évig nem nyilvánosak. A bíróság szerint azonban közérdekű adatokról van szó. A közmédia végül a pénteki ítélethirdetés előtt fél nappal megküldött pár apró részletet Ungárnak, a bírósági ítélet így okafogyott lett, a bővebb részleteket pedig továbbra is homály fedi. Ami viszont kiderült:

8,5 millió forint közpénzbe került az épület biztonságának megőrzése, biztosítása az erőszakmentességet hirdető, belépésre jogosult ellenzéki parlamenti képviselők ellen;
13 millió forint az elmaradt műsorok költsége;

3,5 millió forint közpénzt pedig a Darázs és Társai ügyvédi irodának fizettek ki okiratszerkesztésre, jogi tanácsadásra és peren kívüli jogi feladatok ellátására.

Papp Dániel februárban még azt állította, hogy a költségek nagyobb része az épület biztonságával kapcsolatos kiadás, de a mostani összesítés szerint meg az elmaradt műsorokra számolták a legtöbbet.
Ungár Péter és a Schiffer és Társai ügyvédi iroda újabb adatigénylést fog benyújtani, amiben a Darázs és Társai ügyvédi irodával kötött MTVA-s szerződéseket kérik ki, ugyanis a nekik kifizetett összeg szerintük kiemelkedően magas ügyvédi munkadíjjal számolva is indokolatlannak tűnik. Az sem derült ki, hogy a műsorok elmaradása miért jelent többletköltséget, és a biztonsági kiadással kapcsolatban is tudni szeretnék, hogy az pontosan milyen dologi- és munkabérkiadásokból tevődik az össze.

nepszava.hu

Fotó: Facebook / Hadházy Ákos


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com