Csak hogy tudd kivel állsz szemben!

kutvolgyi es topolya, Foto- architektura

A világsajtót bejárt kép a rothadó Kútvölgyi kórházról, és a szerbiai Topolyán a város harmadosztályú csapatának a magyar adófizetők 3 milliárd forintjából felépített stadion, amelyet Orbán Viktor adott át. A Kútvölgyi kórház nemrégen még az ország legkorszerűbb egészségügyi intézménye volt.

A rendszerváltás előtt a pártállam vezető káderei részesültek itt a köznép számára elérhetetlen ellátásban, és ugyanilyen megkülönböztetett elbánásban részesült itt a rendszerváltás utáni politikai “elit” egy része is. Itt születtek például Orbán Viktor gyermekei is első miniszterelnöksége idején és azt követően.

Aztán találtak ennél jobbat és mivel már nincs szükségük rá, a Kútvölgyit hagyják szétrohadni. Az így is jó lesz – gondolják. Viszont a topolyai stadion átadó ünnepségén Orbán mindenkit “megnyugtatott”, hogy ez még csak a kezdet, mivel további tízmilliárdokat fognak ölni a határon túli magyar településeken épülő stadionokba. És az nyilván csak a véletlen műve, hogy a vajdasági csapat éppen az Orbán által alapított felcsúti Puskás Akadémiával áll partnerségi kapcsolatban, a tulajdonosa pedig a miniszterelnök haverja.

És az is nyilván csak rosszindulatú feltételezés, hogy a magyar adófizetők pénzéből felépített és most felavatott futballakadémia a felcsúti akadémia számára biztosít utánpótlást a legtehetségesebb gyerekek közül. Ez a két kép mindent elmond az Orbán-rendszerről és a mai Magyarországról. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Forrás, fotó:  Architektúra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com