Csak a hülye nem veszi észre, hogy a “Minicsaucseszku” ismét megerőszakolja a népakaratot

orbán mutogat

Gondolom nagyon kevesen emlékeznek már arra, amikor először 2011-ben megpendítette az új Puskás stadion tervét Orbán, akkor 35 milliárdról beszélt. 2015-ben már 110 milliárdos költségkeretről szólt a kormánybiztos.

Akkor 72 ezer négyzetméterről volt szó. Mára ez kb. 50.000 négyztméter lett. Az ára viszont a duplájára: 200 milliárdra nőtt. Ebben nincsen benne a tervezés, a bontás, meg az ilyen-olyan tanácsadói szerződések, az ellenőrzés, amlyek együtt hozzábiggyesztenek még, úgy 20 milliárdot.

Úgy mondják, hogy az FTC-stadionra emlékeztető aréna lesz, háromszor akkora méretben, tízenhatszoros áron.

Most egy újabb 55 ezres atlétikai stadion épül, amelyhez egy falut is építenek a 2023-as atlétikai VB-re. Helyszíne a Rákóczi hídtól délre, a IX. kerületi Kvassay-zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén lesz.

Annak idején az elmeszelt olimpiai pályázatban csak erre a falura 180 milliárdot számoltak. Most szólok: nem annyi lesz.

Biztosan vannak, akik emlékeznek 2017. februárjában igen kínos pillanatokat élt át a “Miniducse”, amikor a Kossuth Rádió szokásos péntek reggeli adásában beszélt először az olimpiai pályázat visszavonásáról, s akit hallhatóan megviselt, hogy vissza kellett vonnia a pályázatot, aminek az előzménye az volt, hogy a közvéleménykutatások egyértelműen jelezték, az emberek nem vállalnák az újabb hatalmas anyagi terheket.

Nos emberek! Csak a hülye nem veszi észre, hogy a “Minicsaucseszku” ismét megerőszakolja a népakaratot. Olimpia nélkül is a nyakunkba ba… a mérhetetlen terheket, csak azért, hogy ő és csókosai milliárdokat lophassanak.

Szerzõ: Juszt László


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com