Cenzúra: Balog minisztériuma nem engedett egy történészt a Hír TV-be

Veiszer Alinda

Cenzúra címmel tett ki posztot Facebook oldalára Veiszer Alinda. A Hír TV riportere egy színháztörténészt szeretett volna meghívni a műsorába, hogy beszélgessenek egy megjelent írásáról, ami a színésznők helyzetéről szól, történeti áttekintéssel.

Ahogy Alinda írja, elfoglalt szakemberről van szó, hosszan egyeztettek. Mire találtak időpontot, még gyorsan írt egy levelet a munkahelye, az Országos Színháztörténeti Intézet fenntartójának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi). 

Ahonnan indoklás nélkül azt a választ kapta, hogy a szereplést “nem támogatják”. Alinda megjegyzi, ez nem az első ilyen esetük. 

“Szóval azt szeretném megkérdezni Balog Zoltán miniszter úrtól, hogy őszerinte ez segíti e a kultúra terjesztését, amiért nyilván mindketten dolgozunk, használ e a minisztérium által (mindenki forintjaiból!) fenntartott Országos Színháztörténeti Intézetnek, hogy munkatársai nem nyilvánulhatnak meg szakemberként , valamit a minisztérium ezirányú gyakorlata hogyan viszonyul a sajtó- és szólásszabadsághoz.”

Szerző: Márkus

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com