Budapesti hajóbaleset: már hét halálos áldozatról tudni

rendorok rakparton, MTI:Szigetvary Zsolt

Frissítés 00:34: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a helyszínen jelentette be, hogy a hajóbaleset eddig hét halálos áldozatot követelt. A hajón dél-koreai turisták tartózkodtak.

Frissítés 23:15 - az M1 élő közvetítésében a Belügyminisztériumra hivatkozva közölték:

két hajó ütközött a Margit híd és a Lánchíd között, 34 ember volt az elsüllyedt hajó fedélzetén, zömében turisták, 3 ember meghalt, 1 embert sikeresen újraélesztettek, 16 ember hollétéről viszont nincs információ. 

A Duna Budapesttől délre található szakaszára is kiterjesztették a keresést, mert rendkívül gyors a sodrás.

Korábban írtuk:

Felborult a Hableány nevű hajó Budapesten, a Parlamentnél szerda este. Az MTI szerint utasok is voltak a hajón, néhány embert már kimentettek, többeket még keresnek. A Duna mindkét partján sok a rendőr és a mentő, a helyszínen van a vízirendészet, mentőhajó és tűzoltóhajó is.

Hableány

Korábbi fotó az elsüllyedt hajóról

A hajó tulajdonosa az Indexnek azt mondta, hogy a Hableány “ténylegesen elsüllyedt”, 34 fővel a fedélzetén.

Frissítjük cikkünket, amint érkeznek új információk.

Frissítés: a Blikk úgy tudja, hogy két hajó ütközött össze a Parlament és az Erzsébet híd között, volt akit újra kellett éleszteni, de lap szerint három ember meghalt.

Duna

MTI/Mihádák Zoltán

Frissítés 1: a 24.hu azt írja, hogy a hajó sodródik az Erzsébet híd irányába, a Szabadság hídon forgatás volt, az ott használt reflektorokkal segítik a mentést, ami a Vigadó tér magasságában történik. Az Origo információi szerint a Lánchíd és a Lágymányosi híd között óriási területen zajlik a mentés, amit nem könnyít a szél és az eső.

Az Index úgy értesült, hogy egy turistahajó ütközött a Hableánynak, ami ezután felborult, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

hajóbaleset

MTI/Mihádák Zoltán

Frissítés 2: Az M1 élőben közvetít a helyszínről, a víz sodrása rendkívül erős, egy embert néhány perc alatt több km-re tud vinni és az sem világos, hogy a budai vagy pesti oldal irányába sodródhattak. Egyre nagyobb szakaszon vannak útlezárások a rakparton.

alfahir.hu

Fotó: Alfahír


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com