Brutális számok: ennyiből él a magyar egy hónapban és ennyi a kiadása

pénz

Sokan panaszkodnak, hogy élhetetlenné vált Magyarország. Kőkemény munka a megélhetést biztosítani, sőt, ha az ember kifizeti a számlákat, a gyógyszereket, iskolát, másra szinte nem is marad. Brutális számok: ennyiből él a magyar egy hónapban és ennyi a kiadása.

Brutális számok: ennyiből él a magyar egy hónapban és ennyi a kiadása Kép: tudathalo

Nagyon érdekes számítást tett közzé a tudathalo.hu. 

A portál arról végzett egy kis összeadást-kivonást, hogy mennyibe is kerül az élet egy hónapban, mennyi a kiadása az embernek és ehhez képest milyen bevétel gyarapítja a családi kasszát.

Alap dolgokról van szó, semmi luxus nincs a tételek között, egy normál felnőtt ember normális havi szükségleteit sorolták fel.

Megdöbbentő lett a végeredmény

A rezsi kifizetése után, minimális mennyiségű napi élelemre való költés után, 1-2 ruha szükséges, olcsó ruha megvásárlását és némi benzinre való költés után máris több, mint 120.000 forintnyi kiadásnál járunk.

És ezek csak az alapkiadások. Nincsenek benne például a gyógyszerek, vagy a kikapcsolódás, vagy esetleg egy születésnap, vagy egy utazás sem…

Ehhez az óriási összeghez képest azonban a minimálbér sehol sincsen. A normál fizetést hazahozó személy még a legalapvetőbb kiadásait sem tudja fedezni.

Elgondolkodtató ez a táblázat és ugyanakkor elkeserítő is.

Bár a csapból is az folyik, hogy dübörög a gazdaság és mennyit nőttek az átlagbérek, az igazság az, hogy a magyarok többsége bőven 100.000 forint körül, vagy ez alatt visz haza pénzt és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezért kőkeményen, sokszor vért izzadva dolgozik, napi 8-10 órában.

A számításokat figyelembe véve még az sem vigasz, hogy a hírek szerint a minimálbér bruttó!!! összege 2018 január 1-től 138 000 forint lesz.

Azoknak talán még elkeserítőbb a helyzete, akik közfoglalkoztatás keretében dolgoznak. Ők ugyanis jelenleg 81. 530 forintnyi bruttó bért kapnak havonta.

Persze állítólag léteznek más fizetések is, sőt a reálkeresetek 10,8 százalékkal emelkedtek egy év alatt.

Nézzünk pár példát, hogy állítólag mennyit keres egy átlagos magyar a kormány szerint.

Szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél  292 900 forint volt.

Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.

Az iparban átlagosan 11,9 százalékkal nőttek az átlagkeresetek és a bruttó bérek 303 ezer forintot tettek ki, az építőiparban 224 ezer forint volt a szeptemberi bruttó átlagkereset, 13,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.    


A legmagasabb bruttó átlagbér a pénzügyi, biztosítási szektorban volt 520,6 ezer forint volt 9,6 százalékos emelkedéssel, de az infokommunikáció területén alkalmazottak átlagkeresete is megközelítette a 492 ezer forintot az átlagosnál alacsonyabb,10,4 százalékos növekedéssel.  

A kérdés az: most akkor mennyi az annyi? Létezik olyan magyar, aki tényleg ennyit keres?

Jelezd egy smiley-val a véleményedet:

küldj egy szomorú jelet, ha a táblázatban szereplő összegek az ismerősek a számodra

vagy küldj egy “nevetős” smiley-t, ha szerinted léteznek a cikk végén felsorolt magas fizetések és tudsz olyan emberről, aki ilyen sokat keres.


One Comment;

  1. andris. said:

    KORMÁNYOK jönnek és mennek,
    de de ezek a tények mindig jól jönnek a szakmájukat és hívatásukat meghamisító képmutató névteleneknek, szerzett jogokat és vállalásokat meghamisítóknak . pl.: ügyintéző jogokat-felelősséget elsikkasztó ÜGYVÉD-ripacsoknak.

    Bocs ha jelenlegi politizáló idiótáknak “személyi jogait sértem”, tehetnek egy szívességet ! Neked etikettel, minél többet.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com