Brüsszel-ellenes plakát miatt vonta kérdőre a kormányt a francia nagykövet

állitsuk meg brüsszelt

Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrenszerét, hogy minden ország sikeres lehessen – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

A találkozónak volt egy érdekes mozzanata, amire a hvg.hu figyelt fel. A francia nagykövet, Eric Fournier egy Állítsuk meg Brüsszelt! plakátot mutatott fel, majd azt kérdezte:

Mi ez? A magyar adófizetők pénzét arra használják, hogy a Franciaországgal szomszédos ország fővárosát megállítsák?

Majd kifejtette, reméli, hogy Lázár János nem azonosul ezzel a gondolattal. Ám Lázár János már nem válaszolt, mert elhagyta a konferenciát.

Lázár helyett Szapáry György, a korábbi washingtoni nagykövet érvelt azzal, hogy Magyarországon nemrég 300-400 ezer menekült száguldott át, és az Európai Bizottság tanácstalansága vezetett a plakátkampányhoz. Erre a holland nagykövet, Gajus Scheltema azzal reagált, Magyarország több embert fogadott be letelepedési kötvénnyel, mint ahányat az uniós megállapodás keretében kellett volna áttelepítenie.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com