Bombariadók miatt egyszerre több város repülőtere leállt Ukrajnában

ukrajna légitársaság

Bombariadók miatt egyszerre több város repülőterén átmenetileg leállították a légi közlekedést Ukrajnában pénteken, a hatóságok evakuálták az utasokat és a személyzetet – jelentették ukrán hírportálok a hatóságok és a repülőterek sajtószolgálatainak közléseire hivatkozva. A hatóságok később közölték, hogy sehol nem találtak robbanószerkezetet.

Az első a dél-ukrajnai Odessza nemzetközi repülőtere volt. Ismeretlen telefonáló – aki a 112.ua hírportál értesülése szerint közvetlenül az igazgató irodáját hívta – kijevi idő szerint déli 12 óra előtt néhány perccel közölte, hogy robbanószerkezetek vannak elrejtve mindkét terminálon és a parkolóban is egy autóban.

Hasonló riasztások történtek összesen tíz repülőtéren Ukrajna-szerte, az ország keleti és nyugati részében egyaránt – mondta el Jaroszlav Trakalo, az ukrán országos rendőrség szóvivője néhány órával a bombariadók után a 112 Ukrajina hírtelevíziónak. Közölte, hogy a szakemberek befejezték a repülőterek átvizsgálását, és robbanószerkezetet sehol sem találtak. A légi közlekedésben – mint mondta – komoly fennakadások nem történtek, de néhány járat késve indult.

A korábbi sajtójelentések szerint néhány perccel az odesszai után a kelet-ukrajnai Zaporizzsja nemzetközi repülőterét értesítették arról, hogy robbanószerkezet van a területén, az odesszaihoz hasonlóan onnan is evakuálták a bent lévő embereket. Szintén riasztást kapott a nyugat-ukrajnai Vinnicja, Rivne, Ivano-Frankivszk és Csernyivci légi kikötője, valamint a 112.ua értesülése szerint a dél-ukrajnai Herszon reptere is.

A hírportál azt jelentette, hogy Csernyivci repülőterét már átvizsgálták és a bombariadó hamisnak bizonyult. Rivnében és Ivano-Frankivszkban autóba rejtett robbanószerkezetet kerestek a hatóságok. A kelet-ukrajnai Dnyipróból helyi médiajelentések arról számoltak be a rendőrségtől kapott információra hivatkozva, hogy az ottani repülőtéren is bombariadó van. Az UNIAN hírügynökség úgy tudja, hogy a keleti országrészben Harkiv reptere is kapott riasztást. 

A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy valamennyi felsorolt városban és még Kárpátalján, az ungvári repülőtéren is volt bombariadó. 

Előző nap Kijevben volt hasonló bombariadó-sorozat, amely a metró “piros” vonalát érintette. Valamennyi riasztás hamisnak bizonyult. Hamis bombariadók a kijevi metróban igen gyakoriak, szinte hetente történnek.

Forrás: MTI

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com