Boldogtalanná tesz a facebook

face

A Facebook az a hely, ahol úgy tűnik, mindenki boldog, mindenki épp egy jót eszik, vagy nyaral. De sajnos ez csak a látszat.

Többségünk naponta számos alkalommal ránéz a facebookos hírfolyamára, még akkor is, ha ritkán lájkol vagy osztogat meg különféle tartalmakat. A közösségi média robbanása után persze gyorsan felmerült a kérdés, hogy az újfajta kapcsolattartási módszer milyen pozitív és negatív hatásokat fejthet ki a felhasználókra.

Közhely, de az élet nem a kijelzőn történik

Forrás: Origo

A kérdéskör csak hosszú távú és sokrétű kutatással térképezhető fel, de a napokban a kirakós újabb darabja vált ismertté. A Kaliforniai Egyetem 2013-2015 között 5208 amerikai facebookozó bevonásával elvégzett kutatása szerint a szolgáltatás használata komoly negatív hatást fejthet ki:

a lájkolások, a linkek lekattintása, továbbá az állapotfrissítések számának 1 százalékos emelkedése 5-8 százalékkal csökkentette a résztvevők mentális egészségi indexét.

A kutatók azt is kimutatták, hogy a barátokkal való személyes találkozók ezzel ellentétes hatást váltottak ki, hasonló arányban fejtettek ki pozitív hatást a résztvevők közérzetére.

Nagyon leegyszerűsítve: ha rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, vagy csak el szeretnénk kerülni ezt az állapotot,

akkor csökkentsük minimumra a Facebookozást, és maximalizáljuk a családunk és a barátaink körében eltöltött idő mennyiségét.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com