Biológiai fegyverrel akarták kivégezni Kim Dzsong Unt

kim dzsong

Az Egyesült Államok titkosügynöke a tervek szerint április 15-én hajtott volna végre egy gyilkossági kísérletet egy phenjani katonai díszszemlén Kim Dzsong Un ellen.

Az észak-koreai állami média (KCNA) adott hírt arról, hogy Dél-Korea az Egyesült Államok segítségével képzett ki egy kémet, akinek az lett volna a feladata, hogy meggyilkolja az észak-koreai diktátort.

A támadást április 15-re tervezték, amit biológiai fegyverrel vagy radioaktív anyaggal hajtottak volna végre – írja a hirado.hu a Hszinhua kínai állami hírügynökség internetes oldalára hivatkozva.

A kémre még 2014-ben, Oroszországban talált rá a CIA. Az újonc egyetlen feladata állítólag az volt, hogy végezzen Kim Dzsong Unnal a kommunista Észak-Koreát megalapító Kim Ir Szen születése 105. évfordulójának alkalmából rendezett phenjani katonai díszszemlén.

A hírforrás szerint a kémről annyit lehet tudni, hogy a vezetékneve Kim, phenjani lakos, és missziójához felszerelést, pénzt és részletes utasításokat is kapott. Arra nem tér ki az írás, hogy a kém még életben van-e.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com