Bevándorlás, de hogyan?

Sokan érdeklődnek Magyarországról a kivándorlás és letelepedéssel kapcsolatban, sok tévhit és rossz információ kering erről a kérdésről. Ezeknek a kérdéseknek a megvitatására indítottam el a bevándorlás -letelepedés blogot amin keresztül segítséget és információkat lehet megtudni a lehetőségek hazájáról. Szeretnél te is új életet kezdeni a lehetőségek országában? Oszd meg velünk tapasztalatod, írd meg véleményed, vagy tedd fel kérdéseidet.

like-america

A közhellyé koptatott megállapítás – mely szerint Amerika a bevándorlók országa –ellenére a bevándorlókhoz való viszony a történelem során mindig is távol volt a barátságosnak nevezhetőtől. Habár az állampolgárok, akik a gyarmatosítókig és a köztársaság megalapítóiig vezetik vissza származásukat, már nem tartják magukat „hajós embereknek”, az őshonos amerikaiak kivételével tulajdonképpen minden amerikai jövevénynek tekinthető.

like-america-2

Az új bevándorlók között akad olyan is, akinek amerikai élete figyelemre méltó sikertörténet. Legtöbben azonban nyelvi akadályokkal, etnikai előítéletekkel, egészségügyi problémákkal és megfelelő munkahelyek hiányával kerülnek szembe. A bevándorló családok jelentős része „strukturálisan szegény”, ami azt jelenti, hogy a családi viszonyok bizonytalanok vagy szétesőek, s így a gyerekeknek kevés esélyük van a szegénység elkerülésére.

Természetesen mind más és más alapokkal indulunk és vágunk neki a nagy útnak, a szebb és jobb jövő reményében. Mindenki saját (jó vagy rossz) tapasztalatán keresztül látja a lehetőségek hazáját, saját tapasztalataim megosztásán keresztül talán sikerül néhány olyan hasznos információt megosztanom, ami segítségére lehet azoknak akik a jelenlegi, rossz gazdasági helyzetben döntenek úgy, hogy nekivágnak a nagyvilágnak és jövőbeli otthonuknak az Egyesült Államokat választják.

Én az utazáshoz szükséges vízumot elég nehezen, több éves várakozást követően kaptam meg, de nem sajnáltam sem a ráfordított időt, sem a pénzt, amikor végre útra kelhettem. ”Nagyon vágytam Amerikába. Itthon egyébként is mindent felégettem magam körül, úgy éreztem, mintha rossz helyre születtem volna.” Én is mint sokan mások rengeteget bújtam a netet, állandóan olvastam a fórumokat és próbáltam összegyűjteni számomra hasznos információkat.

Ha már itt vagyunk, minden egyszerűen fog menni. Megérkeztünk a világ egyik leggazdagabb országába, ahol a TV előtt megkövéredett helyieknek már nem fáj a foga olyan alantas munkákra, mint takarítás, pincérkedés, autószerelés. Szívesen adják át e feladatokat nekünk, hogy a rajtunk megspórolt pénzen még nagyobb autókat vehessenek, még többet ehessenek, esetleg még egy fokkal hidegebbre állíthassák a légkondicionálót, ha a nyitott ajtón át nagyon bejön a meleg. Welcome to America! A külföldi, adott esetben az amerikai letelepedés, munkavállalás valóban lehet sokszínű és szórakoztató, de még inkább építő és tanulságos. Annyi fix, ha nem színes-szagos illúziófelhőbe burkolózva szaladunk neki, csökken a kiábrándulás kockázata is. De sebaj, végre itt vagyunk. Most már minden rendben lesz! Mert elképzeléseink szerint tárt karokkal fogadnak bennünket!De mint azt mindannyian jól tudjuk, “ember tervez, isten végez” és bizony sok furcsa dologgal kell nekünk európaiaknak még szembesülnünk.

Minden kezdet nehéz!

Örülök, hogy beindul a blog, valóban nagy elhatározás, az új világba elindulni, a nehézségek ellenére is érdemes megtenni. Amerika, másképp mutatja meg magát mikor már itt élsz, a bürokratikus papírügyintézés, a lehetetlennek tűnő papírok kitöltése az emigrációs folyamatokon való átvergődés egyaránt.

Amerika magához láncolja az ide vágyókat, és mindenki bekerül a nagy olvasztótégelybe, egyszóval a rendszer részévé válik. A bevándorlásnak is sok lehetséges útja van, ezekről a későbbiekben bővebben is beszélünk, hozzáteszem, én csak a saját tapasztalataimat tudom elmondani. A legnagyobb szabály, hogy nincs szabály! Bár ez elsőre furcsának tűnik, de valójában, minden bevándorlási forma, az emigrációs tiszten múlik, és az ő döntésüknek nincs minden esetben logikus magyarázata.

A főbb bevándorlási formák: a munkavállalással, család alapú egyesítéssel, tanulóként, befektetőként, és business alapon

történő bevándorlás. Itt jönnek azok a kérdések, hogyan is álljak neki! Mit kell tennem? Logikus következtetés, hogy az ember keres egy emigrációs ügyvédet, van fent a neten belőlük elég, sajnos sok olyan van aki csak annak adja el magát, nekem is volt szerencsém néhánnyal találkozni, és súlyos árat fizettem érte. Minden információért, vagy fél információkért, tartják a markukat, kihasználva az emberek hiszékenységét és kiszolgáltatottságát. Vannak azonban akik valójában segíteni is tudnak.

Első lépések

Egyre többen olvassátok a blogot, és remélem többen is leírják majd tapasztalataikat, véleményüket de folytassuk azzal mit kell tudni az első megérkezéskor: a beléptetés körülményei után, melyre érdemes jól felkészülni, és egy percig sem mutatni hogy tartós szándékkal igyekszünk az országba, hanem mint turista, aki a jól megérdemelt vakációját igyekszik eltölteni. Az én tapasztalatom az, hogy a határvédelem eléggé felkészült és igyekszik kiszűrni azokat akik idegesen érkeznek meg, nincsenek kellően felkészülve az emigrációs tiszt kérdéseire pl: hova megy, hol fog lakni? van e elég pénze meddig szándékozik az USA területén maradni és milyen módon hagyja el?

Ezekre a kérdésekre már indulás előtt fel kell készülni, nem árt olyan vissza jegyet kérni ami reálisnak tűnik, ebben az esetben a drágább flexibilis jegy a jobb megoldás, mert az egy évig érvényes és módosítható. Az emigrációs tiszt a jegyet kérheti, ellenőrzésre. Mindenkinek tanácsolom, hogy az új útlevéllel érkezzen meg, és érvényes legyen legalább 5 évig, ugyanezt tanácsolom a jogosítvánnyal kapcsolatban is, természetesen abból is az újra gondolok.

A minap a kezembe került a magyar nemzetközi jogosítvány, elsőre úgy gondoltam otthon csinálták, ennek én sok értelmét nem látom, viszont a magyar jogsi mellé, lehet csináltatni amerikai nemzetközi jogosítványt, és a kettő együtt érvényes az amerikai rendőr számára is értelmezhetőbb.

 


43 Comments

 1. ANDRAS said:

  SZIASZTOK! CSAK AZT SZERETNEM KERDEZNI HA MAR KINT MARADTATOK”ILLEGALISAN” AKKOR HOGYAN KAPTATOK MEG A ZOLD KARTYAT ILLETVE A LETELEPEDEST? KOSZONOM!

 2. Otto said:

  Sziasztok.
  Szeretném megkérdezni az orvosi ellátásról mit lehet tudni?Én rendszeresen szedek gyógyszert,kint fel lehet íratni?
  Válaszotokat előre is megköszönöm.

 3. Szilvi Simonné said:

  asztok!
  Köszönet az oldalért, nagyon örülök, hogy rátaláltam!
  A segítségetekre lenne szükségem! Az Európában történő dolgok, helyzet miatt, úgy döntöttünk a férjemmel, hogy Amerika felé vennénk az irányt, és elhagynánk az országot! Nagynéném, már 1956-ban kidiszidált, tőle kapnánk segítséget…de szeretném a tapasztalatokat is megtudni, a másik oldalról is! Tehát 3 kislányunkkal mennénk ki. A férjem épületgépészként dolgozik, én gyesen vagyok a legkisebb lányunkkal, ő 1,5 éves, a középső 4,5 éves, a legnagyobb 12 éves. Szeretnénk megtudni, hogy érdemes-e nekivágnunk, a 3 gyerekkel, van- arra lehetőség, hogy egyáltalán megkapjuk a letelepedésit, vagy vízumot, munkavállalóit??? Sajnos a kint élő családomnak nincs saját vállalkozása, ők nem tudnak munka terén segíteni, csak a szállásban, illetve az ügyek intézéseben, de a másik ildalt ők nem látják! Ezért kérnék Tőletek segítséget!
  Válaszotokat előre is köszönöm!
  További szép napot!
  Üdv: Szilvi

 4. ivan said:

  Sziasztok!
  Késői válaszért bocsánat!! Gézának Írom!
  Alaszka! figyeld a toborzókat! Trident Seafood Seattle, Unisea Seafood Unalaska, Westward Seafood Unalaska!
  ezek ugyan hal és tenger gyümölcse feldolgozó cégek! De! Szezonális munkát vállalhatsz!!!
  HAJRÁ!!! Üdv.: Iván

 5. moftis said:

  Hello Tisztelt Mindenki!

  Először is köszönet a blog/oldal létrehozásáért a tisztelt adminnak.
  Információra/tanácsra lenne szükségem. A helyzetem a következő:
  Kb. 1 éve döntöttem el, hogy megpróbálok kijutni, és kinn folytatni az életemet. Közvetlen rokonaim élnek kinn, már sok-sok éve, akik mindenben (ésszerű keretek között persze) segítséget nyújtanak. Az eltelt 1 év alatt jól megismertem a munkavállalás szabályait, szóval tudom, hogy mennyire is nehéz és körülményes a vízum megszerzése ilyen téren. Mivel a rokonaimnak jól menő magánvállalkozása van NY mellett, ezért a lakhatás és munkavállalás esetemben azonnal adott, persze szigorúan legális keretek között. Tudjuk, hogy a külföldi egyén munkavállalását a munkáltatónak indoklással és rengeteg papírmunkával kell igazolnia, ami sok idő és pénz. Ez még önmagában nem lenne gond, viszont adott a probléma, hogy a vállalkozás nem igazán tudná alátámasztani, miért is van szükség egy külföldire az adott munka elvégzésére. Ezért merült fel az internship lehetőség. Az lenne a kérdésem, ebben az esetben is szükséges bizottság előtt kvázi megvédeni egy vállalkozásnak, miért akar külföldi munkaerőt? Létezik valamilyen US-szerv, ahol lehet egy vállalkozásnak jelentkeznie/regisztrálnia az USA Internship Professional programba? Avagy maradjak a hagyományos munkavízum-megszerzési folyamatnál és próbáljak ezen a vonalon kijutni?
  Minden konstruktív tanácsot/hozzászólást és véleményt előre is nagyon köszönök!

 6. Ildikó said:

  Sziasztok!
  A férjem amerikai állampolgár, júniusban kötöttünk házasságot. ESTA engedélyem még érvényes, az elmúlt évben kétszer voltam az Egyesült Államokban. A kérdésem az lenne, hogy amíg a vízumkérelmem folyamatban van (még csak a szükséges papírokat gyűjtöm) turistaként ESTA engedéllyel kimehetek-e? Hivatalosan azt a választ kaptam, hogy megérkezésemkor a belépést megtagadhatják….?
  Köszönettel: Ildikó

 7. Mara said:

  Sziasztok!
  Hazassag utjan igenyelnem a zoldkartyat.
  Azt olvastam valahol, hogy amelyik allamban beadjuk a papirokat, abbol az allambol nem koltozhetunk el az ugyintezes ideje alatt.
  Tudnatok nekem ebben a kerdesben segiteni?
  Koszonettel: Mara

 8. tlkaposi said:

  Sziasztok!
  Én pár napja ESTÁval jöttem,most először,és nem volt egyszerúbb a Migrationon átjutni,mint mondjuk tíz éve! Persze,nekünk egyszerúbb az indulás,de a pröcedúra pont olyan,mint tíz éve volt! Én,németekkel,japánokkal,svédekkel álltam,jó két órát a karámban mire sorra kerültem! De,egyébként Amerika nagyon más,mint amit Európában láttunk,tapasztaltunk! Itt a liftben mindenki megkérdezi,hogy vagy,és a boltban a pénztéros szép napot kíván,fizetés után! Elég furcsa,a real után! :)

 9. zsoka said:

  udvozollek benneteket

  A mult evben 3 alkalommal is meglatogattuk Floridat es tervben van a kikoltozes.a kerdesem a kovetkezo:ha felevente haza jarunk es elhagyjuk az usa t akkor gondolom nem lesz gond.megoldhato szerintetek hogy gyerekeink(5 es 7 evesek)fel evet usa ban es fel evet itthon jarjanak iskolaban ,ovodaba???/varom velemenyeteket es remelem hamarosan en is segithetek!!!!udv Zsoka

 10. juhasz zoltan said:

  Sziasztok.
  valaki tudna nekem megadni egy megbizhato ugyvedet vagy kozjegyzot ,itt Floridaba halas lenek erte .szep napot nektek.

 11. Balázs said:

  Sziasztok!
  valaki nem tudna véletlenűl segiteni abban hogy az itteni valalkozok (épitő iparban) milyen árakon dolgoznak?
  pl.: gipszkartonozas,festés,burkolas…stb…

 12. SArp said:

  Sziasztok!
  BigDaddy-hez szól a kérdésem. Ugyanezen módon mennénk a családdal Floridába. Te kaptál már választ?

 13. Sanyi said:

  És hogy lehet úgy kiköltözni Amerikába, hogy vissza is térhessünk pl: fél évente 2 hétre vagy évente ? és sokan mondanak a zöld kártyáról is sok mindent. Az hogy lehet beszerezni?

 14. ibi said:

  Szia Márta, én is informatikában dolgozom, itthon. Nem tervezem az újhazába költözést, de érdekelne a pályafutásod a messzi földön. Itthon és Európában azt látom, nagy hiány van ebben a szakmában. Erre felé is kezd kialakulni az hogy egyre inkább üzleti oldalról kell megfogni az életet, kíváncsi vagyok , hogy ezen a területen milyen tendenciák uralkodnak a másik földrészen.

 15. Marta said:

  Valaszom Vikinek szol. A bejegyzesed ota mar sok ido eltelt, lehet mar itt elsz valahol Amerikaban, de az is lehet, hogy meg mindeg keresed a lehetosegeket. Ha informatikus vagy akkor Kaliforniat kellene megceloznod, foleg ha ismered a php programot, most az a nagy meno. En is informatikus voltam, mar nyugdijas, tehat eleg sokat tudok errol. Ha gondolod, irj vissza, szivesen valaszolok.

 16. Leonee44 said:

  Sziasztok

  A családegyesítés kapcsán érdekelne, hogy mi vonatkozik házasság kötésekre. Eset 1.: amerikai államplgárral való házasodás. Eset 2. Zöld kártyát NYERT, de még nem állampolgárral való házasodás. Mennyire bonyolult, rizikós ilyen módon kijutni? Illetve pontosan mint kap a kezéhez az aki egy ilyen személlyel házasodik?

 17. BigDaddy said:

  Sziasztok.
  Olvastam a fenti hozzaszólasokat.Örülök,h van egy ilyen oldal es remélem akad valaki aki megjárta ill. most is Amerikában él és tud nekem fontos tanácsokkal szolgálni.Jelenleg Németben élek 7 éve de szeretnék (már egy idelye) Amerikába,Flridára váltani,végleg.Él mostmár zöldkártyával de amúgy 98-óta egy nagyon jó barátom Floridában.Saját háza,vállakozása van,az építöiparban dolgozik.Ö mindenben segít nekem (nekünk,hisz feleségemmel és 4 éves lányommal tervezem a kitelepedést), szállást és munkát biztosít.Tervezünk a közeljövöben egy második gyermeket,de persze ezt a legszívesebben már Amerikában.Ugyan a barát sokmindent tud már, hogy hogyan “müködnek” ott a dolgok, de nagyon kíváncsi lennék minnél több tapasztalatra tanácsra olyanoktól akik az én esetemben tudnak érdemi tanácsal szolgálni.
  PL: Alkalmazhat engem a barát hivatalosan a cégénél ill. akkor már biztosabb a “helyem”? Ha a késöbbiekben ha saját vállalkozást nyitok (persze a segítsége ott van ha kell), biztosabb a maradás? Ha kint születne meg a második gyerekünk,az biztosítja a kinmaradást? Én úgy hallottam hogy ha ott születik egy gyermek akkor ö “automatikusan” megkapja a zöldkartyát.Igaz ez?? Ezen fellül elfogadok minden hasznos tanácsot ami segíthet a belevágás elött.Amúgy a tervünk,hogy most majd 2015 nyarán kimennénk 1 hónapra mint túrista,körülnézni,felmérni a terepet, és miután hazajöttünk az év végéig-2016 Januárjáig elrendezném itt a dolgainkat.Majd újból mint “túrista” kimenni aztán elfelejteni visszajönni.
  Köszönöm szépen elöre is mindenkinek a véleményeket.
  Üdv.

 18. Judit said:

  A család egyesítéssel kapcsolatos információk engem is érdekelnének.A lányom márciusban készül férjhez menni egy amerikai fiúhoz.Már itt élünk 3éve.Nem tudom,hogy ő utána megkapom-e én is a vízumot idővel.Én a nyáron hazautazom,.de szeretnék visszajönni majd a gyerekekhez,csak nem tudjuk,hogy lehetséges lessz-e.

 19. Robert said:

  Azoknak, akik szeretnének az USA-ban dolgozni, vagy letelepedni egy dolgot szem előtt kell tartaniuk, a tartózkodási engedély max 6 hónapig érvényes. Utána pedig nehezedik a dolog, amiről kevesen beszélnek. Illegálisan az USA-ban? Nem könnyű! Mi van ha elkap a bevándorlási hivatal, és kiderül feketén vagy? Mi történik veled, hova visznek? Milyen lehetőségeid vannak utána? Ezekre és más kérdésekre is válasz kapsz a BEZÁRT SZABADSÁG című könyvemből, amit egyéb kalandjaim színesítenek. Az alábbi weboldalakon rendelheted. Jó olvasást! Könyvem megírásával segíteni szeretnék azoknak, akik már sokat hallottak a kinti lehetőségekről, de nem tudják mi vár rájuk. Saját élményeim, tapasztalataim írtam le, mindent a maga valóságában.

 20. geza said:

  Sziasztok

  Alaszkába szeretnék költözni de sajnálattal veszem tudomásul ivan hozzászólását.
  Pedig csomó helyen olvastam hogy Alaszkán munkaerőhiány van. Írnátok többet Alaszkáról?
  Esetleg dolgozik valaki Alaszkán.

 21. géza said:

  Sziasztok

  Érdekes amit írtok Alaszkáról pedig csomó helyen olvastam hogy munkaerő hiány van. Különösen Far North részen.
  Szeretnék valahol Alaszkán letelepedni ezekszerint nem sok esélyem van rá? Írnátok tapasztalatokat Alaszkáról.
  Ha már van Zöldkártyám vajon könnyebb a munkavállalás?

 22. kiki said:

  Szia!
  Az oldal kezdőlapján azt írod, hogy családegyesítés ürügyén talán könnyebb kint a munkavállalás. Nekem a nővérem 11 éve él kint. Egy amerikai orvoshoz ment feleségül. Eddig nem fordult meg a fejemben,hogy kint folytassam az életemet, mert eddig csak magamról kellett gondoskodnom, sok mindenről lemondva, szűkösen de elvoltam. Családos lettem, született egy kisfiam. A szülés előtt jó munkahelyeim voltak, de a multik nem híresek arról,hogy visszavárják szülés után az embert. Szóval idén január óta keresek munkát diplomával, nyelvtudással, de falakba ütközöm. Terhességem alatt férjem is elvesztett a munkáját, a keresés alatt tetemes adósságot halmoztunk fel, hogy ne veszítsük el a már meglévő javainkat. Ezek törlesztése plusz a többi fizetnivalóra egy fizetés nem elég. Padlón vagyunk egy gyerekkel. Napról napra élünk. Már teljesen belejöttünk:-(. Mára érlelődött meg a kiköltözés gondolata. Testvérre és kisfiam két unokatestvérérre hivatkozva könnyebben kijuthatunk,és könnyebben kaphatunk munkavállalóit?

 23. lacko said:

  Sziasztok.Kerdezni szeretnem hogy letelepedes ugyben az f4 kategoriarol ami testvert jelent f1 re valtoztatni lehet e ugy hogy bizonyitottan a szulok elhunytak.Van e valamilyen tapasztalat valakinek?

 24. ivan said:

  Helló Sziasztok!!
  Voltam Alaszkában. Érdekes világ. De legálisan ott sem tud senki munkába állni. Egyszerűen nem megy. Hiába kemény munkáról van szó sajnos az európaiakat nem várják! ez van.

 25. Rita said:

  Életem álma kijutni bárhogyan az Államokba, turistaként is kiváló lenne, de bármi történhet, úgy érzem látnom kell ezt a mesés Országot! I Love USA!

 26. Radácsi Márk said:

  Amerikába a tengerészgyalogsághoz való bekerülés az hogy megy?

 27. Safisto said:

  Kedves Mindenki!
  Elöljáróban hadd mondjam el, hogy írásomnak nem mindenki fog örülni. Főleg a depresszív – a hozzászólók többsége – lelkületűek és a tudatosan és nem tudatosan “én már megjártam a hadak útját és mindenki járja ki magának de nehogy azt hidd, hogy segítek sem tettekkel, sem információval, inkább ledöngöllek mert így lehetek csak kemény” véleményen lévők nem fognak örülni.
  Sokakkal egyetemben én is díjazom azokat a fórumokat és blogokat ahol tapasztalati úton mutatnak be egy-egy országban rejlő lehetőségeket és a lehetőségek kiaknázásához vezető utakat. Sajnos egyelőre ez nem az a blog. Tudom nem rég indult a blog éppen ezért a legelején érdemes támogatnunk a blog indítót, hogy elérje a valós célt. Mégpedig azt, hogy minden hozzászóló építő jellegű, előre mutató, támogató és segítő jellegű, szívből jövő írásokat közöljön. Lehet, hogy minden hozzászólónak ez a célja. Viszont ha valaki belül akár tudatosan, akár tudattalanul rossz szándékú, mint ahogy az idézőjelben lévő fenti leírásban is olvasható, akkor gondolja át, hogy közzéteszi-e írását. Olvassa át mindenki, hogy amit leír, az olvasót hátráltatja, vagy előre lendíti, mert ez utóbbi a cél és az egész életünk lényege.
  Tudom, most sokan fogtok támadni, de egyet tudnotok kell, hogy engem nem tudtok, mert nem fogok veszek róla tudomást, mert a támadók nélkül jobb az életem.
  Tudom, most sokan fogtok mellém állni, de egyet tudnotok kell, hogy értetek bármit megteszek, mert Veletek szép az élet.
  Tudom ez az írás nem Amerikáról szólt, de remélem ezek után minden írás hasznunkra lesz ezután!

 28. hirhatar.comhirhatar.com said:

  FIGYELEM !!!azon személyek, akik vízummal vagy vízummentesen – ESTA-val jöttek be valamikor az USA-ba, és úgymond ‘az USA-ban felejtettek magukat’, azaz túltartózkodtak, azok mar csak és kizárólag amerikai állampolgárral való hazásság kereteben rendezhetik legális státuszukat, minden más kizárva, bárki is állítson bármit!

  Ez egy nagyon lényeges szempont, mert sajnos még mindig vannak magyar körökben olyan egyének/ügyvédek/irodák, akik a mit sem sejtő ügyfél információhiányát, hiszékenységet, naivitását, és az illegális amerikai tartózkodásból fakadó, annak lehetetlen helyzetétől szabadulni vágyó egyén menekülését kihasználva csúfosan átverik. Az átverés ténye csak a későbbiekben derül ki, de komoly következményei lesznek az átvert ügyfél számára. Az átverés kezdeti stádiumában, sokszor maguk az átvert személyek toboroznak meg több ügyfelet közeli baráti körből a csalók számára – persze akkor meg nincsenek tudatában, hogy mire is megy ki a játék.

  A csalók tisztában vannak az átverés és a beetetés módozataival. A legális útnak színlelt átverés lényegében úgy lehetséges, hogy beadnak az ügyfél szamara egy eleve kudarcra ítélt kamu ügyet (általában cégszponzoráció, befektetés, találmány, menekültstátusz etc… kiskapus mesékre hivatkoznak), ugyanakkor kihasználva a Bevándorlási Hivatal ügyintézésének a lassúságát, az ügyfél pár heten belül valóban kap egy hivatalos visszaigázólást, ami csak egy visszajelzés, hogy kérvényét megkapta a hivatal, és ugye feldolgozás alatt van, de igazából mivel a beadott ügy nem megalapozott, érdem nélküli, ami hónapokon belül a későbbiekben amúgy is kiderül, az ügy elutasításra kerül a Bev. Hiv. részéről.

  Túl azon, hogy az ügyfelet csúfosan becsapták, és anyagilag is megrövidítették egy felesleges, érdem nélküli kamu ügynek a beadásával, az ügy elutasítását majd követheti a személyre szóló országból való kiutasítás a Bev. Hivatal részéről, továbbá nem igazan pozitív módon az ügyfél megjelenik a Bevándorlási Hivatal adatbázisába, ami a későbbiekben egy esetleges USA állampolgárral való hiteles hazássági vagy más legitim bevándorlási ügyet is

 29. No name said:

  Latom itt mindenki szovogeti az almait meg a terveit, de aljunk meg egy szora, toroljuk ki a csipat a szembol.
  Magyarorszagon mindenki azt hiszi hogy itt a bab is hus!
  Kezdjuk az elejen: KIUTAZAS.
  Azzal hogy Te otthon megkaptad a kiutazashoz szukseges engedely az meg nem jelenti azt hogy beengednek, vagy hogy itt lehetsz harom honapig. A harom honap az amit MAXIMALISAN itt tolthetsz! Az majd amikor megerkezel valamelyik amerikai repuloterre, odd dol el hogy meddig maradhatsz.
  Ott megkerdezik hogy kihez, miert, meddig, hova, var-e rad valaki a repteren, telefonszam….es majd csak ezek utan welcome to amerika! Ha a tiszt ugy rerzi, hogy te itt fogod magad felejteni, visszafordithat, es meg csak meg sem kell indokolnia!
  Manapsag mar nehezebb kijutni, mint 5-6 evvel ezelott. De nem lehetetlen. Nem akarok elijeszteni senkit, de szeretnem ha tisztaban lennetek ezzel. Mindenkinek azt javaslom, hogy jojjon ki ha akar, nezzen szet, ismerkedjen meg emberekkel, epitsen kapcsolatokat, es menjen vissza. Es ha ezek utan is ugy latja hogy tudna itt elni, akkor, es csak is akkor adjon fel otthon minden, amit akar es ugy jojjon ki.
  Az elet itt annyival masabb mint magyarrszagon! Osszetetteb, sokal tobb mindenre kell figyelni.

  Es ha mar itt vagy, atjutottal a repteren: hol fogsz lakni?
  Szalloda? Egy vagyon, egy hetig meg ok. Vagy baratoknal? Itt ket het a maximalis turohatar. Utana mar neked is es a baratoknak is kezd kenyelmetlenne valni. Berelni valami lakast? Egy egyszobas egy furdoszobas luk ugy $400-$500egy honapra valami igenytelen helyen. Ha normalisat akarsz, normalis kornyeken, ugy $1000 nel kezdodnek a ketszobasok, az egyszobasok ugy $800-. Ha pedig venni akarsz: az partmanokat mar ugy 50 ezer dollartol lehet venni, ami eleg szutyok de azert lakhato, de fel kell ujitani.. Ilyen helyeken altalaban meg havonta $300- a kozos koltseg. Ezeket a fel kell ujitani. $100 ezer korul mar tudsz venni egy kisseb hazat de ugyan az a helyzet, mint az apartmanokkal…lepusztult, felujatando. Manapsag nem egyeszu lakast venni, mert aki KP-ban fizet, az viszi, es nagyobb a kereslet mint a kinalat, ami azt jelenit hogy az arak felfele mennek…
  Kovetkezo, az utazas: En del floridaban elek, itt joforman nincs tomegkozlekedes. A-bol B -be busszal vagy vonattal nagyon korulmenyes, es idoigenyes.Itt az auto elengedhetetlen az elethez. Atlagosan egy csaladban ket auto van- nem veletlenul.
  Egy olyan hasznalt auto, amirol tudod hogy vannak bajai, de nem rohad le alattad, az ugy $3000- nal kezdodik, meg kez alol is. Ami ennel olcsobb az csak penztemeto. Es ha mar itt tartunk- biztositas es regisztracio. Ez az egesz auto dolog “turistakent” csak ugy mukodok, ha valaki vesz neked egy autot, amit a nevere irat, az O never van a kocsi regisztralva, es a O neven van a biztositas. Lehet nemzetkozi jogositvanyt csinaltatni itt az USA-ban, ugy $45 egy evre. Nemelyik biztositotarsasagnal lehet ilyen jogositvannyal valakit masodlagos vezetonek bejelenteni. Most mar csak arra kell figyelned hogy keruld a balesetet, Ez azt is jelenti, hogy te se csianlj bajt, de neked se csinaljanak bajt. Itt tenyleg csak a rendortol fugg a kimenet. Mondhatja, hogy a Te hibad, mert a jogositvagyodat nem fogadja el, ami azt jelenti hogy nem is kellet volna az uton lenned- meg akkor is he nem te okoztad a bajt. Mondanom sem kell hogy birosag, dijak…. fejfajas es izgalom.
  Munka. hivatalosan nem tudsz, es feketen pedig csak ismerosokon keresztul. Felejtsd el hogy ki voltal vagy mi voltal otthon, es hogy hany is milyen diplomad vagy vegzetseged van. Itt mindent elorol kezdesz a nullarol. Itt meg az egyetemi diplomad sem er semmit. Kulombozeti tanfolyamot es vizsgat kell csinalnod, ami evekbe telik es persze rengeteg penzbe.
  Oszinte leszek, a ferfiak szamara az epitoipar van, a nok pedig vagy oregekre vigyaznak, vagy takaritanak, vagy sztriptizbarban tancolnak estenkent. Kivetel mindig van, de ez az eros tobbseg. Ceget az utleveledeel, a penzeddel es a lenyugozo mosolyoddal sem tudsz nyitni.
  En het eve vagyok itt folyamatosan, es vegigmentem a tanuloletran.. Ha esszel csianlod a dolgokat, es kerulod a bajt, az elet szep.

 30. No name said:

  Gabor. Rovid leszek…. Ki. Es nem te leszel az elso.

  Hogy akarsz hazat venni? Mire akarsz ceget nyitni? Ezekhez is olyan papirok kellenek, amit turistakent nem kapsz meg. Es ha harom honapnal tovabb maradsz, es egyszer csak haza kell menned, ide vissza vagy 5 evig nem johetsz. Ja, es egyaltalan nem biztos hogy itt lehetsz harom honapig! Tudok olyat akinek csak 2 honapra adtak engedelyt, mint turista, de olyat is, akinek 3 napra! Gondold at ezt meg egyszer.

 31. György said:

  A történetem, de itt is válaszolok nektek, mert látom sok kérdés merül fel, igyekszem a jövőben hamarabb válaszolni, de bárki tapasztalatát is szívesen olvasnám itt a blogon. Az első megérkezésre, lelkiekben fel kell készülni, sok öröm és bánat vár itt a kalandvágyóra, aki az új világban keresi a jövőjét. Az egyik tanácsom, hogy mindenki az otthon beidegződött etnikai és vallási előítéletit nélkül vágjon neki, nyitottan érkezzen meg a nagyvilágba és úgy fogadja azt el ahogy működik.
  Aki szándékozik, elindulni és nincsenek meg a kapcsolatai, már otthon próbáljon meg barátokat segítőket keresni, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés. Sok helyen működnek magyar házak, ahol lehet és érdemes is segítséget kérni. Sokaknak nincs kint ismerőse, vagy családtagja, azoknak anyagilag is felkészültebben kell megérkezniük, hogy legyen szállásra, autóra (Floridában nem lehet közlekedni autó nélkül) New Yorkban ez sem szükséges, és pár hónap tartalékkal. Általában szobát lehet bérelni 400.-$ tól de inkább kicsit töbre számítsatok. Autót már 2000.-$ lehet venni ami elfogatható állapotban van, a napi szükséglet is kijön (igényektől függően) havi 300-400.-$.
  Szekerce állításával nem értek egyet, itt sem könnyű most a helyzet állás ügyben bár néhány barátomtól hallom, hogy New Yorkban sem könnyebb. Itt dél Floridában ez az időszak a szezon, ilyenkor van itt a legtöbb turista, és az északi városokból is ide jönnek le pihenni. De lehet, hogy rossz tapasztalatod volt itt, és fent megtaláltad a számításodat. Szívesen olvasnám a tapasztalatodat.
  István, sajnos bele lehet futni olyan magyarokba, akik lehúzzák az újonnan érkezőket, és ez sajnos az ügyvédekre is igaz. Viszont sok jó tapasztalat is van, nekem is. Sok tanácsot kaptam, hogyan is kezdjem az életet, hogyan csináljak bankártyát, melyik bankhoz menjek, hogyan kell intézni a mindennapi dolgokat. Mit hol érdemes megvenni, mi az ami jó. Ezekről írok majd bővebben. A lényeg a kérdésedre, aki keres az talál segítséget.

 32. Gábor said:

  Sziasztok! Érdeklődnék hogy akkor mi van ha ki utazom, mint turista keresek egy jó házat ami tetszik a családomnak meg veszem, és lesz egy saját tulajdonom. Alakitok egy céget hogy legyen kint válalkozásom be jelentem magam és nejem, hogy legyen munkánk, ezek után ki tehetnek az országboól, vagy nem.

 33. Veronik said:

  Sziasztok,

  hálás vagyok ennek a blognak, köszönöm az indítójának :) Én turistaként voltam kint még 2012-ben. Van kint egy jó barátom akire 100%-ban támaszkodhatok. No igen ám, de csak 3 hónap a lehetséges ott tartózkodás. Azóta vállaltam távmunkát egy amerikai cégnél, remélve hogy kijuttat – itthonról dolgoztam be nekik, de a cég rövid időn belül hitelét vesztette nálam. “Mindenesetre, ha kijutok legalább lesz már valami az önéletrajzomba” – gondolom. Pájázok a zöld kártya megnyerésre, nem adom fel! Mikor kint voltam beleszerettem az ottani helyekbe. Nem csupán a közhelyes “jobb élet reményébe mennék ki”, hanem tapasztalat szerzés miatt. Van koncepcióm, hogy és hol keresnék munkát kezdetekben, nem hinném hogy ezzel lenne a gond. Itthonról meg nehéz és bizonytalan….mint a cég akinél dolgoztam…De semmiképpen nem szeretnék illegálisan kint maradni. Remélem a sok hozzászólás révén egyre közelebb jutok a lehetséges útvonalhoz, ami majd kivisz az álamokba. De addig is :) ébredni, küzdeni és bízva bízni.

 34. No Name said:

  Szia Istvan.
  Reszben egyet ertek veled. Nem mindenkinek valo Amerika. Sok olyan magyarrol tudok, aki kijott, es egy-ket honap mulva feledta, mert nem tudott alkalmazkodni. A szemelyes tapasztalom, hogy aki akar, az jojjon ki, nezzen szet, es ha latja a sajat jovojet ebben a tarsadalomba, akkor az itt jol fogja magat erezni, es nem lesz problemaja az ervenyesulessel. En is eltem a UK-ban egy darabig. Nem volt rossz, de ugy erzem, hogy itt tobb a lehetosegem, es az almaimat konnyenben tudom megvalositani. Nem bantam meg egyaltalan hogy ide jottem. Persze 7-8 evvel ezelott minden mas volt, konnyeb.
  Azt hiszem te is tapasztaltad, hogy amiota Angliaban elsz, kicsit maskepp latod mar a magyarorszagi ismeroseidet. Kicsit kinyilt a horizont elotted, maskepp latsz es ertelmezel dolgokat. Itt is vannak informatikusok, akik nem valami nagy ceg daralojaban dolgoznak. A lehetosegek itt is megvannak ,hogy a sajat magad ura legyel…

 35. Graddes said:

  Szia! Köszi az infót.
  Abban tudsz segíteni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy magamat foglalkoztassam pl körmösként, vagy fittnesz óraadóként?

 36. hirhatar.comAmerikai HirHatar said:

  Szia, Graddes
  Az én tapasztalatom az, hogy távolról nehéz munkát találni, ha itt vagy már az USA ban könnyebben találsz munkát, sok hirdetési portál van, ahol sok munka lehetőséget kínálnak, a te estedben legálisan papírokkal érkezel, így szívesebben alkalmaznak téged.

 37. Istvan said:

  sziasztok,
  Magánvélemény, gondoltam megosztom a szakmabeli kérdésére válaszként, de tanácsként ne szolgáljon senkinek.
  37 éves programozó vagyok UK-ben és sokáig nekem is USA volt az álmom. Annyira a mániánk volt, hogy mikor jól ment a business, lakást is vettünk Floridában, mert azt gondoltuk, hogy az a paradicsom (most adjuk el egyébként). Sosem voltam az a tágtűrésű (lehet ezért nem vágtam neki sosem, bár fősuli alatt dolgoztunk kint 4 hónapot), de ahogy öregszem még inkább látom, hogy milyen ára tud lenni az Amerika álomnak. USA a világ legnagyobb hatalma, erős gazdasággal, nagy potenciállal, melyet ahol tud, felhasznál. Sajnos az én szakmámban nem kollégákat keresnek, hanem bírtokolt robotokat, ami nem európainak való szerintem, bár sokan fel tudják venni a ritmust (valameddig). De kérdés, megéri-e? Sokat (fönt sokat, lent kevesebbet) fizetnek, de cserébe nincs család, nincs szabi, nincs magánélet. Csak a cég van. Ja és csak a legjobbakat keresik. Átlagos tudással nem érdemes próbálkozni. Az élet rövid, nem biztos, hogy megéri. Ez azért van, mert az amerikaiak azért élnek, hogy dolgozzanak (máshol azért dolgoznak, hogy éljenek). Sokan meg tudják ezt szokni, de érzelmileg nehéz, kiégés a vége.
  UK más. Közel van, angolul beszélnek, kicsit szakadtabb, nem csiri-viri, európaibb, de a bűnözés és az idegbetegség (nem London) messze elmarad az USA-tól. Itt nem feltétlen robotokat keresnek. Az óriási bűnözés miatt egyébként (NY, Florida) a gyerekemet százszor inkább ide járatom iskolába, mint oda. Ott nem egészséges a lelkivilág szerintem.
  Szóval az US-ba áhitozó informatikusoknak azt tanácsolnám, hogy jöjjenek UK-be kicsit, nézzék meg mennyire élhető és az itt keresett erős fontból mennyenek nyaranta az orlando-i Disneyland-be pihenni, ha már nagyon kell egy kis Amerika :)

 38. Graddes said:

  Sziasztok!
  Nagyon örülök, hogy elindult ez a blog. Rám pár hónapon belül költözés vár, legális körülmények között, mert a párom oda megy kiküldetésbe. Nekem is lesz munkavállalási engedélyem.
  Jó lenne ott nekem is munkát találni.Pályázgattam már különböző pozíciókra, de válaszra sem méltattak sajnos. Én azt szeretném tudni, hogy mi a módja annak, hogy NH-ban magamat foglalkoztatva éljek meg. Pl fitnesz óraadóként, vagy körmösként. Ha ebben bárki tudna segíteni, nagyon megköszönném!

 39. Viki said:

  37 éves informatikus nő vagyok. Márciusban megyek 3 hétre turista vízummal New York -ba.
  Szívesen kintamradnék végleg, de sajnos még egyelőre nem találtam olyan amerikai céget, aki az alkalmazásom mellett vállalná a munkavállalási vízum intézést is.
  Évek óta pályázgatok Amerikába és folyamatosan küldözgetem az önéletrajzom gyakorlatilag minden államba.
  Esetleg van bármilyen ötletetek, hogy milyen munkát tudnék vállalni és hol keressek átmenetileg valami megoldást, hogy legyen kint valami jövedelmem, akár illegális is addig, amíg nem találok egy igazán jó legális állást kint.
  Köszönöm előre is a hozzászólásokat.

 40. Heni Franyo said:

  Velemenyem szerint ez egy nagyon jo otlet,hogy itt tudunk feltenni sokunkat erinto kerdeseket,amire realis, igaz valszt kapunk. Csatlakoznek az elottem szolo Holgyhoz, miutan szerte a neten kulonbozo alhirek, teves informaciok keringenek eme fontos es erdekelt temaban. Nem tudhatjuk pontosan,mi az igazsag. Vegre egy hely ahol barmilyen felmerulo kerdesre elo torvenyes tisztasagu valaszt kaphatunk.Az en kerdesem a vizumlottot erintene. Milyen alapkovetelmenyei vannak, es mikor, honnan indithato ez a probalkozas?

 41. No Name said:

  Szia Zsuzsanna.Ha letelepedesi szandakkal akarsz kijonni, akkor ime az En tapasztalatom es velemenyem. En 7 eve elek itt folyamatosan, es ez id alatt nem is voltam Magyarorszagon. Nem azert, mert nem akartam, hanem mert nem tudtam. Ugyanis ha elhagyom az USA-t vissza mar nem engedtek volna vissza. En is “turista”kent erkeztem, es a kovetkezo problemakkal kellet szembesulnom. Hol fogok lakni, es foleg kikkel? Tomegszalas, 5 Haiti + jomagam egy ketszobas lakasban-igaz olcso volt es kenyelmetlen, de mivel nem volt mas lehetoseg amirol tudtam, igy ez maradt. Muka az csak az epitoiparban volt, oda is csak kozvetiton keresztul jutottam el ( Ezek a kozvetitok mar nem leteznek, a jelenlegi beavandorlasi torvenyek mellet mar senki nem meri felvalalni ezt a kockazatot ). Persze minden nap felvettek minket reggel, este pedig hazavittek. Floridaban nincs jol kiepitett tomegkozlekedes, mint egy nagyvarosban. Ha nincs autod az elet igen kellemetlen lehet,mert mindig mastol fugg. Floridai jogositvanyt szerezni lehetetlen turistakent. Az amerika nemzetkozo jogositvanyt nem nehez megszerezni, de tulajdonkeppen nem jo semmire. Attol meg megbuntethetnek-sot tudok olyat, akinek birosagra kellet mennie mert nem volt ervenyes amerika jogositvanya. Persze ez rendortol fugg. A beutazasodtol a zoldkatya kezhezveteleig az eletedet arnyekban eled. Meg lehet szokni. Nekem het het evembe tellet, mig zoldkartyas lettem, es ez a nagy atlag itt. Tudom hogy otthon mindenki azt hiszi hogy amerikaban a bab is hus.
  Az en javaslatom a szamodra: gyere ki egy-ket honapra turistakent. Nezd meg hogy hogy megy itt az elet, kikre tudsz tamaszkodni, lasd meg hogy milyen jovo varna rad az elkovetkezo par evben itt. Es csak ezutan dontsd el hogy erdemes-e feladnod mindent otthon. Munkavallalasi engedely es zoldkartya nelkul hivatalosan nem dolgozhatsz sehol-ezeket pedig nem osztogatjak- igy aztan a lehetosegek tarhaza igen szuk. Nem megilyeszteni szeretnelek, csak szertnem, ha nem vetodnel arnyekra, es egetsz fel mindent otton a a nagy amerikai alom remenyeben. Nekem megerte…
  Sok sikert!

 42. F. Zsuzsanna said:

  De jó, hogy elindítottátok ezt a témát, szerintem nagyon sok embert foglalkoztat ez a kérdés, többek között engem is, a sok rossz dolog ami Magyarországon történik egyre több embert, főleg fiatalt kényszerít arra, hogy elhagyja az országot. Én áprilisra tervezem, hogy Amerikába utazok, és sokat olvastam már róla a neten,persze sok hülyeséget is írnak, konkrétan Florida érdekelne. Szívesen olvasnék arról, mihez is kezdjen az ember ha egyedül megérkezik Floridába, mik azok a lépések amiket mindenképpen meg kell tenni?

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com