Berántotta a vízbe a kislányt az oroszlánfóka-videó

fóka

Cukiságként indul, drámai fordulata vesz, végül hősies mentésbe torkollik a nap, a hét, a hónap, vagy talán az év fókavideója a kanadai British Columbiából. Egy helyi diák, Michael Fujiwara vette videóra a kislányt és családját, akik közösen kenyérrel etettek egy az oroszlánfókát a kikötőben. 

Azt hihették, ez mindennapos történés a fóka életében, de mint szakértők később a videót látván elmondták, ebben feltehetően nagyon tévedtek. A kanadai partoknál gyakran felbukkanó kaliforniai oroszlánfókák nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy emberek etessék őket. A fóka először csak kiemelkedik, játékosnak mutatkozik, a család nevet, tapsol, örömködik, aztán a kislány egy pillanatra elfordul, megtámaszkodik a peremen, fóka pedig lecsap. 

Andrew Trites, a British Columbiai egyetem vízi emlőseit kutató egységének vezetője szerint nem az állat hibázott, ő valószínűleg halnak nézte a kislány fehér ruhájának valamelyik darabkáját, és vetődött. Fujiwara nem tudta megmondani, ki mentette ki a kislányt, de akkora volt az ijedtség, hogy feltehetően az apa volt a hős.

(CBC)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com