Belefojtották a szót a szakszervezetekbe a rabszolgatörvény bizottsági vitáján

szakszervezet tuntetes

Kedd délelőtt tárgyalta az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága a munka törvénykönyvére vonatkozó kormánypárti javaslat kisebb módosítását – írja a Népszava. A Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által benyújtott Rabszolgatörvény néven elhíresült indítvány enyhítését tárgyalták volna a parlamenti és szakszervezeti képviselők, ám az utóbbiak felszólalását leszavazták a bizottságban többségben lévő kormánypártiak.

A héten folytatott egyeztetések bizonyítják, hogy a kormánypártiak kíváncsiak a szakszervezetek véleményére, így indokolta  törvénymódosítás egyik benyújtója, a fideszes Szatmáry Kristóf, hogy nem adtak szót a szakszervezeti képviselőknek.

A bizottság jobbikos elnöke a kormánypárt és a szakszervezetek közötti egyeztetéseket annak fényében értékelte, hogy a szakszervezetek december 8-ára tüntetés hirdettek a rabszolgatörvény ellen a Kossuth térre. Z. Kárpát Dániel szavazást kezdeményezett arról, hogy az ülésen jelen lévő szakszervezeti vezetők felszólalhatnak-e, a javaslatot pedig 4 igen, 1 tartózkodás és 5 kormánypárti nem mellett pedig elvetették.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com