Bécsben élők mostantól ingyen kölcsönözhetnek teherbiciklit

bécsi teherbicikli

Bécsben mostantól bárki ingyen kölcsönözhet magának teherbiciklit (cargobike-ot). Egyelőre 7 darab áll a lakosok rendelkezésére, de szeptembertől 11 teherbringából áll majd a flotta. Az üzemeltetők olyan üzletek, lokálok és irodák, amik a város támogatásával jutottak az új szállítóeszközhöz.

Bécs még 2017 márciusában írt ki támogatási programot teherbringák beszerzésére összesen 200 ezer euróért. Mivel három héten belül kimerült a keret, áprilisban további 100 ezer eurót áldoztak rá. Az akcióban a város 50 százalékban, maximum 800 euróval támogatta új teherbringák vásárlását a lakosságnak, vállalkozásoknak és egyesületeknek. Aki elektromos meghajtású teherbiciklit választott, az 1000 eurós támogatást kapott a várostól.

A programmal párhuzamosan ún. Grätzlradok beszerzésére is lehetett pályázni, amik olyan teherkerékpárok, miket teljes egészében finanszírozott a város, viszont 2 éven át ingyen kell kölcsönadni másoknak. Az így létrejövő teherbringa-kölcsönző hálózattal 7 kerületben 7 teherbringa áll a lakosság rendelkezésére, amiket ezen az oldalon lehet kikölcsönözni 50 euró kaucióval és egy fényképes igazolvánnyal maximum 24 órára – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

444


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com