Bayer megmagyarázta, hogy miért jár neki havi 32 ezerért lakás a Várban

bayer

Pár napja futott végig a hazai médián, hogy a Fidesz alapító tagja, Bayer Zsolt havi 32 ezer forintért bérel önkormányzati lakást a budai Várban.

Bayer Zolt csütörtökön egy szűk körű sajtótájékoztatót hívott össze Úri utcai lakása elé, amelyen csak a Magyar Nemzet, a HírTV, az Index és a 24.hu vehetett részt. A 24.hu tudósítója azt írja: noha Bayer elmondása szerint azért állt a sajtó elé, mert a „legelképesztőbb és legaljasabb rágalmak jelentek meg önkormányzati lakása megszerzésének körülményeiről”, valójában semmit nem cáfolt a korábban megjelent cikkekből.

Bayer hosszan ecsetelte a Várnegyed önkormányzati lakásainak bérbeadási gyakorlatát a rendszerváltás óta, kiemelten beszélt a lakáscserével szerzett önkormányzati lakásokról, ahogyan ő is szerezte a sajátját. Bayer elmondta: az így szerzett lakások után mindenki négyzetméterenként nettó 510 forint lakbért fizet, „a fideszesek és nem fideszesek egyaránt”. Megkérdezték tőle: helyesnek tartja-e azt a gyakorlatot, hogy a Budavári Önkormányzat ennyire alacsony lakbért szab a Várba költözőknek, köztük jómódú embereknek is, miközben tavaly egy átlagos albérlet ára piaci alapon 150 ezer forint volt Budapesten.

Erre azt mondta: “Nem is értem a kérdést. Ez a gyakorlat harminc éve. Nekem nem tisztem megítélni az, hogy helyes, sem azt, hogy helytelen. Ez ma a jogi helyzet.” Bayer egy listát lobogtatott a sajtótájékoztatón, mely szerint szintén a Várnegyedben lakik Baráth Etele, aki MSZP-kormányok egykori minisztere, E. Vámos Ágnes, aki szerinte a Horn Gábor-féle Vendel-kör tagja, Tamási Miklós, aki a CEU Open Society Archives vezetője volt, és Bakró-Nagy Ferenc, az Index munkatársa, aki részt vett a sajtótájékoztatón.

A fideszes újságíró a lakását is megmutatta az újságíróknak, illetve egy ötmillió forintról szóló felújítási szerződést is lobogtatott, ami azért érdekes, mert korábban azt írta, hogy 10 milliót költött a felújításra. Amint arról beszámoltunk: számos Fideszhez közeli fontos ember, köztük Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, valamint Palkovics László innovációs miniszter is bagóért bérel önkormányzati lakást a Várban.

Hírhatár

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com