“Bajnai a hibás, hogy Orbán vejét vizsgálja az OLAF”

kovács zoltán

Súlyos szabálytalanságokat és összeférhetetlenséget tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzeket felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Azt az időszakot vizsgálják, amikor Orbán Viktor veje volt a cég vezetője.

Kovács Zoltán kormányszóvivő péntek délután közleményt küldött az MTI-nek az ügyben. Olyat, amelyben egy szóval sem említi a céget, ami ellen vizsgálat folyik. Se Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt. Se a vizsgált időszakot. Azt viszont nem felejti el megemlíteni, hogy a program még Bajnai Gordon hivatali idejében indult el.

“Magyarországon 2004 óta van lehetőség a közvilágítás fejlesztésére uniós forrásból. Az OLAF vizsgálata a Bajnai-kormány idején elindított, és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti. Ezeket a magyar hatóságok az OLAF felvetéseit is figyelembe véve, 2015-16-ban egyszer már vizsgálták. Az OLAF sajtóhírek szerint most megint jelentést küldött a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket.”

Az Origo az ügy kapcsán megjegyzi: az előző országgyűlési választás során is támadták a közvilágítási programokat, főleg Jávor Benedek és köre tett feljelentéseket a magyar hatóságoknál és az OLAF-nál egyaránt. Az ügyészség 2015-2016-ban a Nemzeti Nyomozóirodával együtt nyomozást folytatott. A nyomozás során az OLAF észrevételeit is figyelembe vették, hiszen az OLAF elküldte a Jávor Benedek és a Hadházy-féle papírokat és hangfelvételeket az ügyészségnek. Volt találkozó az OLAF és az ügyészség között is. Az ügyészség a nyomozást végül bűncselekmény hiányában lezárta.

Forrás: Sztárklikk

One Comment;

  1. Grünvald Mihály said:

    Persze mert akkor is Polt volt a legfőbb ügyész Meg kellene próbálni egy FÜGGETLEN ügyésszel! Kormányváltás után Polt is börtönbe megy ( sokszoros hivatali visszaélés miatt ) szerintem!

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com