Azért nem jutott CT a kardiológiai intézetbe, mert menet közben „megdrágult” a közbeszerzés

ct1

Az LMP szerint döbbenetes és gyalázatos, hogy meghalt az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak át az Országos Kardiológiai Intézetből a Heim Pál gyermekkórházba, mert az előbbiben nem volt CT – közölte Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az LMP társelnöke ezzel kapcsolatban felidézte: tavaly áprilisban tartott sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogyan lopták el az CT-k és MRI-k beszerzésére szánt milliárdok felét azzal, hogy az eredeti becslés kétszereséért vásárolták meg a berendezéseket. Hozzátette: az ügyben a Gazdasági Versenyhivatal eljárást is indított.

Az LMP-s politikus tavaly tárta a nyilvánosság elé, hogy a kilencmilliárd forintra tervezett, a környezetvédelmi operatív program keretében megvalósított röntgen-, CT- és MRI-beszerzés végül mintegy harmincmilliárdba került. A meghívásos pályázatokat nem egyben, hanem huszonötfelé szabdalva, kórházanként írták ki. Azokra jellemzően egyetlen pályázó jelentkezett, mindegyikre más-más cég, amelyek jelentősen túlárazva, akár kétszeres áron szállították le a készülékeket.

Hadházy azt mondta: ha nem lopták volna el ennek a pénznek a felét, akkor juthatott volna arra is, hogy a kardiológiai intézetnek CT-t vegyenek. Szerinte ez az eset is azt mutatja, hogy korrupció miatt sok ezren halnak meg Magyarországon.

Fotó: Népszabadság-archív / Teknős Miklós

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com