Az orosz küldöttség tagjairól levetették a szovjet mezt a vizes vb-n

orosz Szvetlana

Az orosz küldöttség néhány tagjának a vízilabdacsapat edzői stábjából le kellett vennie az ötágú vörös csillagot ábrázoló, feliratos szovjet mezét a magyarországi FINA vízes világbajnokságon – írta meg a RIA orosz hírügynökség.

A későbbi győztes orosz Szvetlana Kolesznyicsenko az orosz zászló előtt a 17. vizes világbajnokság szinkronúszás egyéni szabadgyakorlatának döntőjében a Városligetben július 19-én.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A cikk szerint a magyar rendőrség közölte velük, hogy Magyarországon a szovjet jelképek ugyanolyan tiltott önkényuralmi jelképnek számítanak, mint a náci szimbólumok, és figyelmeztettek, hogy az akkreditáció visszavonásával, pénzbírsággal, vagy az országból való kiutasítással járhat, ha nem működnek együtt. (A házirendben is szerepel a tiltott önkényuralmi jelképek tiltása.)

A ria.ru azt írja, hogy az oroszok kifogásának, miszerint akkor az észak-koreai és az amerikai zászlót is be kellene tiltani a csillagaikkal, illetve a kínai zászlót is, amit ötször is felhúztak az ország győztes sportolóinak tiszteletére, nem volt semmilyen hatása.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com