Az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki váratlanul kemény beszédben olvasott be Orbán Viktornak

donald tusk

Az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán tartott beszédet Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki váratlanul kemény beszédben olvasott be Orbán Viktornak, a magyar miniszterelnök nevének kimondása nélkül, de félreérthetetlenül rá célozva.

Donald Tusk világossá tette: az EPP-n belül senkinek nincs joga a liberális demokráciát támadni, és nem tekinthető kereszténydemokratának az, aki lábban tiporja a a független bíróságokat, a sajtószabadságot, vagy épp a civil szervezeteket.

Donald Tusk beszédét több ponton ujjongással és vastapssal díjazta a jobboldali (!) közönség.

Az alábbi videót Molnár Csaba, a DK európai képviselője osztotta meg a közösségi oldalán. Az ellenzéki politikus azt írta a videó mellé:

“Nézzétek meg a lengyel, kereszténydemokrata Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének beszédét, amelyet az Európai Néppárt (a Fidesz pártcsaládja) kongresszusán mondott!

Csak nekem tűnik úgy, hogy ezek szerint Orbán és a Fidesz nem tekinthető kereszténydemokratának? Ha a saját pártcsaládjának egyik legbefolyásosabb tagja így beszél Orbánról, akkor vajon mit keres még a Fidesz az EPP-ben?”

A videó magyar feliratos, az olvashatóság kedvéért érdemes teljes képernyőre kitenni.
(A feliratozást a fogaskerékre kattintva tudod bekapcsolni):


.

nyugatifeny.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com