Az Európai Bizottság nem tud a Soros-tervről

soros1

Mikor Navracsics Tibor európai biztost Budapesten szembesítették Orbán Viktor kijelentésével, miszerint „Junckerék”, azaz az Európai Bizottság „a Soros-tervet hajtják végre”, a biztos csak annyit mondott, hogy „Soros-terv mint ilyen nem szerepel a bizottság munkatervében”. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erre válaszul gyakorlatilag lekorruptozta az egész Európai Bizottságot, azzal vádolva Navracsicsot, hogy erről neki legalábbis tudnia kell.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője írásban érdeklődött a Bizottságtól, hogy tudnak-e bármiféle Soros-tervről, és hogy kívánnak-e lépéseket tenni a Bizottságot korrupcióval megvádoló magyar kormánnyal szemben. Frans Timmermans, a Bizottság első alelnöke válaszában kijelentette, hogy „a Bizottságnak nincs tudomása semmilyen Soros-tervről…és tevékenységét a tények, nem pedig spekulációk alapján folytatja”.

Timmermans korábban külügyminiszter volt Hollandiában, így hozzászokott a diplomatikus fogalmazáshoz. Válasza a diplomácia virágnyelvéről magyarra fordítva így hangzik: „Orbán Viktor hazudik, Semjén pedig hülyeségeket beszél”.

A magyar választó számára persze egyik kijelentés sem hat az újdonság erejével, ám mégiscsak furcsa ezt az Európai Bizottság második emberétől hallani.
DK Sajtóiroda


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com