Az EU megelégelte a magyarországi korrupciót, ezermilliárdokat bukhatunk

orbán nyelv

Népszavának Jávor Benedek azt mondja, a kormány két operatív programnál (TOP, KEHOP) sem tudta bizonyítani a kifizetések jogszerűségét, átláthatóságát, ezért Brüsszel levélben figyelmeztette a kormányt, felfüggeszti a programokat – írja a cikket szemléző 24.hu.

A Párbeszéd EP-képviselője szerint az uniós támogatások aktuális részletei nem azért nem érkeznek meg, mert átmeneti technikai vagy adminisztrációs problémák vannak, hanem ezért. Ezt a kormány is pontosan tudja,

mivel a téma az Ecofin, vagyis a gazdasági és pénzügyminiszterek tanácsa legutóbbi ülésén is napirenden volt.

Szerinte Brüsszel – a kormányzat kommunikációjával ellentétben – nem a migráció elutasítása, hanem a korrupció befogadása bünteti az országot, ami miatt 1000 milliárdnál is nagyobb lehet a hiány. Jávor Benedek a kérdésre, ez összefügg-e az Elios-üggyel, úgy véli, az

Elios-ügy csak az egyik kilógó lóláb a sok közül.

Szerinte összefüggés annyiban van, hogy Brüsszel a magyarországi pénzosztó rendszer gyengeségei mellett már azt is világosan látja, a rendszerhibákat az igazságszolgáltatás sem képes korrigálni:

sem a támogatások odaítélése, sem az elszámoltatás nem működik elfogulatlanul.

A lappal Jávor Benedek kijelentésével kapcsolatban a Pénzügyminisztérium azt közölte, semmilyen felfüggesztés nem történt a kifizetéseket érintően. A figyelmeztetést nem cáfolták.

Forrás: 24.hu / Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com