Az egyik legnépszerűbb hazai nyelvvizsga szūnik meg jövõ tavasszal

nyelvvizsga

Az utolsó TELC-nyelvvizsgákat februárban tartják.

A frankfurti központ indoklás nélkül felmondta a szerződést a TELC-vizsga (The European Language Certificates) magyarországi jogtulajdonosával, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal (TIT). A 2000 óta államilag elismert, akkreditált nyelvvizsgát utoljára jövő év februárjában lehet letenni.

„Sajnálattal tájékoztatunk titeket, hogy a TELC frankfurti központja 2018. szeptember 30-tól hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését” – idézi az eduline.hu azt a levelet, amelyet a TIT vezetője küldött a vizsgáztató és felkészítő tanároknak, trénereknek.

A lap értesülése szerint a tanárokat is meglepte a hír, mert a TELC az egyik legnépszerűbb hazai vizsgarendszer, a nemzetközi nyelvvizsgák közül vagy a TELC-et vagy az Euroexamet választja a legtöbb nyelvtanuló.

A megszüntetés miatt azok a nyelviskolák fognak a legrosszabbul járni, amelyek akkreditált vizsgahelyként az elmúlt egy-két évben csatlakoztak a TELC hálózatához, hiszen így gyakorlatilag több százezer forintos akkreditációs díjat dobtak ki az ablakon. A megszűnés miatt komoly problémával néznek szembe azok a vizsgáztatók és felkészítő tanárok is, akik erre a vizsgatípusra specializálódtak.

A TIT igazgatója, Piróth Eszter ugyanakkor igyekszik megnyugtatni a leendő vizsgázókat: összesen három időpontban (novemberben, januárban és februárban) tudnak még vizsgázni a nyelvtanulók.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com