Az eddig ismertnél jóval több pénzt csalhattak el Simonka György falujában

orban es simonka, Fotó- Facebook:Simonka György

Az eddig ismertnél jóval több uniós forrást érintő gyanús ügylet lehet Békés megye azon részén, ahol a csalással vádolt fideszes képviselő az úr. A 24.hu felkereste a Simonka György körzetében, a csalással vádolt képviselő üzleti köre által vállalt, EU-s pénzekkel megtámogatott projekteket, de Pusztaottlakán csak egy elhagyatott, lezárt ipari parkot találtak.

A területen ugyan számos nagyberuházásnak kellene lassan befejeződnie, de a készülődésnek nyoma sincs. A 650 milliós vadasparkban alig vannak állatok, a 250 milliós kerékpáros központnak egyelőre nyoma sincs. Az ipari parkban végzett 450 milliós fejlesztésnek sincs nyoma, a pénzt egy olyan cég nyerte el, amelynek felerészt az önkormányzat, felerészt pedig a fideszes képviselő testvére, Simonka Zsófia által vezetett alapítvány a tulajdonosa.

Ezek a projektek nem szerepelnek a fideszes képviselő és bűnbandája elleni vádiratban, az csak a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető támogatások jogellenes megszerzésével foglalkozik. Az ügyészség szerint a 33 vádlott által okozott kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot. Vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek a fideszes politikus és társai ellen.

alfahir.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com